SJAJNA VEČER SUPERMANA / Fenomenalni Howard srušio legendarnog Chamberlaina

Image
Foto: Wikipedia

Košarkaš Orlando Magica Dwight Howard srušio je pola stoljeća star rekord Wilta Chamberlaina po broju slobodnih bacanja. U pobjedi protiv Warriorsa 117-109, "Superman" je na liniju slobodnih bacanja izišao čak 39 puta.

13.1.2012.
11:05
Wikipedia
VOYO logo

Memphis Grizzliesi su prekinuli niz od tri poraza pobijedivši u četvrtak 94-83 New York Knickse u FedExForumu.

Kod izjednačenog rezultata 10-10, Grizzliesi su iskoristili izlazak Knicksovog Amar'ea Stoudemirea zbog prekršaja za seriju od deset koševa i za razliku koju nisu do kraja izgubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knicksi su gubili 49-38 u poluvremenu, a onda su u trećoj četvrtini doživjeli još jedna udaraca kada je Carmelo Anthony morao napustiti igru zbog ozljede gležnja nakon što je zabio 14 koševa.

Memphis (4-6) je povećao vodstvo na visokih 25 razlike u trećoj i zadnjoj četvrtini, a onda su dopustili Knicksima da malo smanje tu razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grizzliese je predvodio Gay sa 26 koševa, dok je O.J. Mayo, koji nije bio u prvoj postavi, zabio 18 koševa, Tony Allen dodao 12, a Marc Gasol ubilježio double-double sa 10 pogodaka i 12 skokova.

Anthonyjevih 14 koševa izjednačio je Bill Walker, dok su Knicksi (6-5) imali šut iz igre samo 37 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Orlandu je Dwight Howard, poznatiji kao "Superman", postavio NBA rekord u slobodnim bacanjima u jednoj utakmici sa 39 izlazaka na liniju dok je Magic "razbio" Golden State Warriorse 117-109.

Howard je realizirao 21 slobodno bacanje u ukupnom učinku od 45 koševa, 23 skoka, četiri ukradene lopte i tri asistencije. To je ujedno i prva utakmica u kojoj je Howard učinak 40-20, a omogućila je Orlandu da stigne do treće pobjede u gostima. Monta Ellis je zabio 30 koševa uz 11 asistencija za Warriorse, a David Lee je dodao 26 koša i 12 skokova za svoj šesti uzastopni double-double.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike