ŠTETA ŠTO NISMO DOBILI / 'Fenomenalan je osjećaj plasirati se na EP'

Image
Foto: PIXSELL

Prve reakcije nakon uzvratne utakmice kvalifikacija za EURO s Turskom nisu davale dojam velikog oduševljenja Slavena Bilića i njegovih igrača, ali njihove izjave ipak jasno daju do znanja o kako velikom uspjehu se radi.

15.11.2011.
22:45
PIXSELL
VOYO logo

"I večeras smo imali više prilika i zaslužili smo pobjedu. No, morali smo zadržati oprez uoči uzvrata bez obzira na prednost od 3-0, jer mi objektivno nismo toliko bolji od Turaka. Uostalom, situacija iz 5. minute kad su Turci imali odličnu priliku nakon zaleđa pokazuje kako se sve može promijeniti u trenu. Bila je to katastrofalna pogreška suca nakon koje su Turci mogli povesti. Zbog toga smo prvih 15 minuta bili malo nesigurni, nismo dobro pokrivali turske vezne igrače. Ipak, nakon toga smo bili puno bolji od Turaka. Čestitam igračima, bili su disciplinirani i taktički besprijekorni", kazao je hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Luka Modrić rekao je: "Bila je to teška utakmica i šteta je što nismo dobili. No, fenomenalan je osjećaj plasirati se na EP".

"Mogli smo i večeras pobijediti, ali najvažnije je da smo se plasirali na Euro", dodao je Ivan Rakitić.

"Jako lijepo se osjećam, euforija je već bila u Istanbulu, publika je bila naš 12. igrač. Turci su krenuli na sve ili ništa... Bilo je teško u zadnjih godinu i pol dana, demantirali smo sve priče kako nemamo karakter niti pravog izbornika. Ne bih rekao da smo bili prestrašeni već oprezni, svi momci su bili stopostotni i mislim da je hrvatska nogometna javnost shvatila da imamo prave igrače, pravog izbornika kojeg treba čuvati kao kap vode na dlanu", zaključio je kapetan Darijo Srna.

"Čitao sam te neke gluposti u novinama, i opet ponavljam: Otići ću kad ja to budem htio!", poručio je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo