Namještali utakmice / Fenerbahče izbačen iz Europe

Image
Foto: AP Images

Turski nogometni velikan Fenerbahče na dvije godine je izbačen iz Europe zbog sudjelovanja u namještanju utakmica u sezoni 2011/2012. objavio je Sportski arbitražni sud (CAS) U Laussani.

28.8.2013.
14:56
AP Images
VOYO logo

CAS je odbio žalbu turskog kluba na dvogodišnju suspenziju Uefe koja je Feneru dok je trajao postupak u Laussani dozvolila natjecanje u kvalifikacijama Lige prvaka. Istanbulski klub je ispao od Arsenala, no sada neće imati pravo nastupa niti u Europskoj ligi.

CAS je potvrdio kako je Fenerbahče sudjelovao u namještanju rezultata u sezoni 2010/11. što mu je pomoglo da te sezone osvojio naslov turskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CAS je odbio i žalbu ukrajinskog Metalista iz Harkova umjesto kojeg je u ždrijeb uvršten PAOK. Grci su u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka ispali od Schalkea, pa će sezonu nastaviti u Europskoj ligi. Uefa još nije objavila tko će zauzeti mjesto Fenerbahčea u EL.

Arbitražni sud na svom dnevnom redu ima i žalbu Bešiktaša kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Uefa je Bešiktaš također suspendirala zbog namještanja, nakon čega se klub žalio CAS-u. O ovom slučaju sud će raspravljati 30. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo