„Fašista“ Di Kanio novi menadžer Sanderlenda

Kontroverzni Italijan dobio priliku da se dokaže u Premijer ligi

1.4.2013.
13:08
VOYO logo

Engleski fudbalski premijerligaš Sanderlend imenovao je za novog menadžera Paola Di Kanija.

On će na klupi ekipe sa severa Engleske zameniti Martina O'Nila koji je smenjen nakon serije očajnih rezultata. "Crne mačke" ne znaju za pobedu na osam mečeva zaredom u Premijer ligi, pa su dospele na samo bod od zone ispadanja iz elitne konkurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italijan nema trenerskog iskustva u prvoligaškoj konkurenciji, a prethodno je sa dosta uspeha vodio tim Svindona, kojeg je ekspresno vratio u treću englesku ligu.

Inače, kontroverzni Di Kanio nikada nije krio da je fan bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija. On je 2005. godine, braneći boje Lacija, kažnjen sa 7.000 evra jer je posle rimskog derbija tradicionalnim fašističkim pozdravom salutirao navijačima "nebeskoplavih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog takve prošlosti mnogobrojni sponzori napustili su Svindon u maju prošle godine, po dolasku Italijana u klub.

Njegovo prisustvo u Premijer Ligi svakako će izazvati veliko interesovanje medija zbog njegovog ekscentričnog ponašanja, s obzirom na to da Di Kanio u Svindonu nije prezao ni od toga da se potuče sa svojim igračima onda kada bi bio nezadovoljan njihovim izdanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak Italijana na "Stadion svetlosti" naterao je potpredsednika kluba Dejvida Milibanda, bivši ministra spoljnih poslova Velike Britanije, da podnese ostavku na tu funkciju zbog Di Kaniove izjave da je fašista.

"Sandrelendu želim mnogo uspeha u budućnosti a ekipi da dobro prođe u narednih sedam važnih prvenstvenih utakmica. Međutim, zbog političkih izjava iz prošlosti novog trenera, mislim da je prava odluka da podnesem ostavku", navodi se u saopštenju na sajtu Dejvida Milibanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo