snježna kraljica / Evo što su skijaši rekli nakon prve vožnje slaloma na Sljemenu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon prve vožnje u vodstvu je austrijski skijaš Marcel Hirscher, a drugu vožnju izborili su Filip Zubčić i Ivica Kostelić.

6.1.2015.
17:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon prve vožnje muške slalomske utrke 10. izdanja Snježne kraljice na zagrebačkom Sljemenu skijaši su se složili kako je staza ledena i teška, ali da je atmosfera fenomenalna. 

"Osjećao sam se kao Bambi na ledu. U ovom trenutku to je moja realnost. Nadam se da će vožnja biti dovoljna za ulazak u prvih 30. U ovom se trenutku moram zadovoljavati s malim ciljevima. Atmosfera je, kao i uvijek, najbolja. U Schladmingu ima 40.000 ljudi, ali navijaju samo za Austrijance. Kod nas su navijači više fer, navijaju za sve, i zbog toga možemo biti ponosni. A i naši su glasniji, jer se zbog konfiguracije terena navijanje čuje od starta do cilja", rekao je Ivica Kostelić, koji je bio 24. nakon prve vožnje (+2.40)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Staza je teška, teža negoli sam mislio. Atmosfera je, kao i obično, sjajna, a mislim da će u drugoj vožnji biti još bolja", rekao je drugoplasirani nakon prve vožnje Šveđanin Mattias Hargin (+0.77).

"Nadao sam se dobrom nastupu, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja. Doista sam zadovoljan kako sam odradio prvu utrku. Nikome danas nije lako skijati, posebno mojim kolegama iz američke reprezentacije, nakon što su jučer dva američka skijaša poginula na treningu u Austriji kad se na njih sručila lavina. To je velika tragedija", rekao je treći nakon prve vožnje, Amerikanac David Chodounsky (+0.79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako sam se loše osjećao, nisam mogao uhvatiti ritam i nisam zadovoljan prvim laufom. Staza je sjajna, ali teška i ledena", rekao je četvrti nakon prve vožnje, Nijemac Felix Neureuther (+0.87).

"Imao sam osjećaj da idem dobro, ali bilo je jako ledeno, pa je ispalo da me je osjećaj prevario. Nisam ostvario ono čemu sam se nadao, ali u drugoj vožnji ću još više napasti i valjda će biti bolje", rekao je peti nakon prve vožnje, Nijemac Fritz Dopfer (+0.89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo