POTPUNO NEOČEKIVANA SITUACIJA / Tko će na kraju biti prvi strijelac Europskog prvenstva? Vjerovali ili ne, broj golova možda neće biti presudan

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo je kako trenutno na listi najboljih strijelaca vode igrači koji više ne sudjeluju na turniru

6.7.2021.
19:27
Profimedia
VOYO logo

Još su samo tri utakmice preostale do kraja Europskog prvenstva, u polufinalu se, u utorak, odnosno srijedu, sudaraju Italija i Španjolska te Engleska i Danska, a finale je na rasporedu u nedjelju.

Zanimljivo je kako trenutno na listi najboljih strijelaca vode igrači koji više ne sudjeluju na turniru. Pet golova na svom kontu imaju Portugalac Cristiano Ronaldo i Čeh Patrik Schick, ali oni više nisu na turniru i nagrada smije otići samo jednom igraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo i Schick su izjednačeni po golovima, a UEFA ima pet kriterija prema kojima odlučuju koji će biti najbolji, u slučaju da igrači imaju isti broj golova.

Image
Foto: Profimedia

Tko će biti najbolji strijelac?

Dakle, ako su dva igrača na Euru postigla jednak broj golova najboljim strijelcem se proglašava onaj koji: ima najviše asistencija na Euru, onaj koji je odigrao manje utakmica, onaj koji je dao više golova u kvalifikacijama za Euro uključujući i doigravanje, onaj koji je dobio manje kartona na Euru i onaj koji je dobio manje kartona u kvalifikacijama za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo tu ipak pobjeđuje već na prvom kriteriju jer ima jednu asistenciju, a Schick nema niti jednu, dakle on je u potpunosti eliminiran iako je zabio isto golova kao i Ronaldo.

Nadalje, najbolje šanse za sustizanje Ronalda još imaju Harry Kane i Raheem Sterling, koji imaju dvije utakmice pred sobom. Sterlingu će biti dostatna dva gola i još jedna asistencija, a Kane može biti najbolji samo ako zabije barem tri gola ili zabije li dva gola i upiše dvije asistencije. U istoj je situaciji i Danac Kasper Dolberg. U svakom slučaju bit će vrlo napeta ova utrka do kraja Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo