VATRENI OVO MORAJU ISKORISTITI / Jedan od najboljih engleskih nogometaša neće moći igrati protiv Hrvatske na otvaranju Eura

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Englezi barem u prve dvije utakmice neće moći računati na ponajboljeg igrača

11.6.2021.
9:57
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik engleske nogometne reprezentacije, Gareth Southgate, zapravo je na gotovo jednakim mukama kao i izbornik Hrvatske, Zlatko Dalić, kada su u pitanju obrambeni igrači.

Dalić ima dosta problema sa stoperskim pozicijama nakon što je ostao bez Dejana Lovrena koji se lakše ozlijedio uoči početka Eura i jamačno će morati preskočiti prvih nekoliko utakmica, a otpao mu je i Filip Uremović tako da je na kraju ostao samo na Duji Ćaleta-Caru i Domagoju Vidi, te Jošku Gvardiolu, ali njega se pak razmatra za poziciju lijevog beka, iako je po vokaciji stoper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, istih problema ima i Southghate. Englezi barem u prve dvije utakmice neće moći računati na ponajboljeg igrača i lidera obrane Harryja Maguirea. Maguire je izvan pogona još od početka svibnja, a tek se prije nekoliko dana vratio treninzima u punoj snazi pa Southgate ne želi s njim riskirati u ranoj fazi prvenstva.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Harry Maguire / Profimedia

Tko će igrati?

To pak znači da Maguire gotovo sigurno neće igrati protiv Hrvatske, a vjerojatno niti protiv Škota, već će vjerojatno ući kao zamjena na utakmici s Češkom, tvrdi tako Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je zanimljivo, Englezi i dalje ne znaju tko će igrati protiv Hrvatske i kako će postava, odnosno, u kojoj će formaciji, igrati. Nagađa se kako će Englezi na kraju igrati s četvoricom u obrani, a Maguireovo mjesto zauzet će jedan od rezervnih stopera, samo je pitanje koji, Ben White, Connor Coady ili Tyrone Mings. Drugi stoper će, dakako, biti John Stones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo