POTEZ KOJI ĆE OBILJEŽITI EURO / Pogledajte što su španjolske zvijezde napravile Švicarcima nakon što su ih eliminirale s natjecanja

Image
Foto: Profimedia

Nakon utakmice hrabri Švicarci su se emotivno slomili

3.7.2021.
8:22
Profimedia
VOYO logo

Španjolska nogometna reprezentacija prvi je polufinalist ovogodišnjeg EURA, ona je u četvrtfinalu u Sankt Peterburgu nakon boljeg izvođenja 11-eraca sa 4-2 (1-0, 1-1) izbacila Švicarsku.

Povela je Španjolska autogolom Zakarije (8-ag), na 1-1 poravnao je Shaqiri (68), a rezultat se potom više nije mijenjao, ni do 90. minute niti u dodatnih 30 minuta pa se pristupilo izvođenju 11-eraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od dvoboja protiv Francuske u osmini finala prije četiri dana kada je svih njezinih pet izvođača bilo precizno, ovoga puta su čak tri Švicarca bila neuspješna. S druge strane, Španjolskoj nisu naudili niti loše 11-erci Busquetsa i Rodrija, pa je u raspucavanju bila uspješnija sa 3-1, odnosno prošla je dalje s ukupnih 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekrasna gesta

Nakon utakmice hrabri Švicarci su se emotivno slomili, a tada su Španjolci napravili uistinu prekrasnu sportsku gestu. Umjesto da su slavili prolazak u polufinale, Španjolci su odlučili tješiti utučene Švicarce. Brojni su Švicarci čak i plakali, a možda i najviše je suosjećao Thiago Alcantara koji je prvo tješio Vargasa zbog promašenog penala, a onda i vratara Yanna Sommera.

Najljepša gesta ipak je bila ona koju su Španjolci pokazali u trenucima kada su Švicarci izlazili s terena. Španjolski igrači prekinuli su slavlje i zapljeskali suparnicima na veoma uspješnoj kampanji na Euru na kojem su prošli tešku skupinu i onda eliminirali moćnu Francusku u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo