ŠTO ĆE MODRIĆ REĆI NA OVO? / Prije nekoliko godina pokazao je Luki srednji prst, a sad je poručio: 'Navijat ću za Škotsku. Želim da pobijedi Hrvatsku'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Engleski stručnjak prognozirao je rezultat

21.6.2021.
11:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorka u 21 sat igra odlučujuću utakmicu Europskog prvenstva protiv Škotske. Ulog je osmina finala, a Vatrenima je za prolazak dalje potrebna pobjeda. O ovom susretu govorio je bivši trener Tottehnama Harry Redknapp. Poznat i kao čovjek koji je promijenio ulogu Luke Modrića u momčadi i od njega praktički stvorio igrača kakav je i dan nas. Kao prvo uputio je kritike proširenom formatu natjecanja.

Kritika Eura

"Po meni previše momčadi mogu proći dalje. Najbolja dva bi trebala proći dalje i to je to. Previše je reprezentacija na Euru", kritizirao je prošireni sustav natjecanja pa se osvrnuo na utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijat ću za Škotsku. Kao i svi vi želim da pobijedite i prođete dalje. Rezultat? Mislim da će biti tijesno. Mislim da će Škotska pobijediti 2:1 ili 1:0. Čeka ih teška utakmice protiv Hrvatske jer obje momčadi moraju pobijediti. Uvjeren sam da će rezultat biti pozitivan", kazao je za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga posebno je izdvojio jednog igrača na kojeg će Vatreni morati posebno paziti. Riječ je o veznjaku Chelseaja Billyju Gilmouru (20) , koji je tek prije Eura debitirao za Škotsku. Smatra kako ga se već može uspoređivati s Lukom Modrićem.

"Modrić je još uvijek top igrač. Morate ga odmah napasti kada dobije loptu, a ne samo stajati i dozvoliti mu da diktira igru", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Tako je isto s Gilmourom. Uvijek je slobodan, morat će iduće godine igrati u Chelseaju jer je predobar da bi sjedio na klupi. Igra u veznom redu Škotske kao da je tamo oduvijek. Cijeli škotski vezni red je sjajan i dobro su kontrolirali utakmicu s Engleskom. Nema više puno igrača poput Gilmoura. Fantastičan je i za njega mora biti mjesta u momčadi. Uvjeren sam da će predvoditi Škotsku idućih deset ili 15 godina. Moraju oko njega izgraditi momčad jer je dovoljno dobar da igra za bilo koga i ne vidim zašto za njega ne bi bilo mjesta i u Engleskoj", poručio je.

No, kako je Škotski savez maloprije objavio, Gilmoure je pozitivan te je otpao za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo