FURIJA NIJE NEPOBJEDIVA / Hrvatska je do sada tri puta pobijedila Španjolsku: Prisjetite se tih trenutaka

Image
Foto: Profimedia

Naša prva pobjeda protiv Španjolske bila je davno, još tamo 1994. godine

24.6.2021.
14:23
Profimedia
VOYO logo

U odlučujućoj utakmici za plasman u nokaut fazu Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je u Sevilli svladala Slovačku s uvjerljivih 5:0, što je Furiji donijelo drugo mjesto u skupini E i dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu.

Hrvatska je u svojoj posljednjoj utakmici grupne faze bila uvjerljiva protiv Škotske. Vatreni su pobijedili 3:1 i, uz pomoć Engleza koji su pobijedili Češku, osigurali drugo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Španjolci, bar prema kladionicama, dosta veliki favoriti u ovom susretu znali su Vatreni kroz povijest itekako iznenaditi Španjolce.

Povijest dvoboja

Prisjetimo se samo 2016. godine i trećeg kola natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu. Hrvatska je igrala s drugom postavom koju je na teren izveo tadašnji izbornik Ante Čačić. Pobjeda nam nije trebala za drugi krug, ali smo ju ostvarili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Kalinić i Ivan Perišić dominirali su, svatko od njih po jednom je zabio i asistirao. Za Španjolce je zabio Morata, a Sergio Ramos promašio je penal, odnosno obranio mu ga je Subašić koji je bio u dosluhu s Lukom Modrićem. Prisjetite se te legendarne utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su nam se za taj poraz osvetili u Ligi nacija 2018. godine, kad su nas u prvoj utakmici pobijedili sa 6:0, što nam je najgori poraz od njih u povijesti. Ali u drugoj smo utakmici na Maksimiru slavili s 3:2. Bila je to utakmica života Tina Jedvaja koji je zabio dva pogotka Furiji.

Naša prva pobjeda protiv Španjolske bila je davno, još tamo 1994. godine, kad smo u prijateljskoj utakmici u Valenciji slavili 2:0 i tako iznenadili cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo