Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Spektakl s Engleskom na Wembleyu zakazan je za 15 sati. Vatreni u susret ulaze bez pobjede u dvije pripremne utakmice (remi s Armenijom, poraz od Belgije), dok su domaćini slavili i protiv Austrije i protiv Rumunjske.

Izbornik Zlatko Dalić im dosta problema jer obrana i napad djeluju neuvjerljivo. Točnije prekidi i efikasnog su stvari s kojma se muče. Uoči prve utakmice dosta se govori o atmosferi u svlačionici, a neki su se pitali kako su Andrej Kramarić, Nikola Vlašić i ostali prihvatili to što nisu bili starteri protiv Belgije i vjerojatno neće ni protiv Engleske.

'Toga ne smije biti'

"Ima li uvrijeđenih ili povrijeđenih? Ne primjećujem to i toga ne smije biti. Rekao sam da svatko ima pravo na svoje mišljenje i stav, ali ja odgovaram. Tko god misli drugačije, mogao je ići kući već prije pet dana. Svaki mora prihvatiti ono što od njega tražim. Ako nije spreman biti i 26. igrač, bude li to trebalo, neka ide doma", rekao je Dalić za SN.

"Engleska? Samo znam da imaju veliki broj kvalitetnih igrača, da će igrati na svojem Wembleyju. Bit će jako opasni protivnici. Imaju kvalitetu, pogotovo brza krila… Vjerojatno je odmarao igrače jer mnogi su bili u europskim finalima", poručio je među ostalim.