KAKO DO DRUGOG KRUGA? / Traži se čarobna formula, stanje na tablici trećeplasiranih nije dobro, pogledajte kako stvari stoje uoči dana istine

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Utakmica između Hrvatske i Škotske je 22. lipnja u Glasgowu, a pobjednik ovog susreta osigurat će plasman u osminu finala

21.6.2021.
8:30
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u 21 sat igra utakmicu istine. Samo pobjeda Vatrenima je u igri ako se žele domoći drugog kruga. Češka i Engleska predvode skupinu D s po četiri boda, dok Hrvatska i njezin idući suparnik imaju po jedan.

Vatreni definitivno ne mogu više biti prvi u skupini, ali mogu drugi uz uvjet da Engleska dobije Češku , a Dalićevi izabranici Škotsku sa što većom gol kako bi nadoknadili istu koja je trenutačno na strani Češke. U odnosu na Hrvatsku su po tom pitanju na +3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SADA JE SVE JASNO /

Evo što pobjeda Švicarske protiv Turske znači za Zlatka Dalića i njegove Vatrene

Image
SADA JE SVE JASNO /

Evo što pobjeda Švicarske protiv Turske znači za Zlatka Dalića i njegove Vatrene

Zbog toga vrlo izglednije djeluje varijanta prema kojoj će Vatreni prolazak dalje tražiti kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi. A tu u ovom trenutku loše stoje jer su nakon tri nepotpuna kola na posljednjem mjestu. Prva je Švicarska, koja je odigrala sve utakmice grupne faze s četiri boda i negativnom gol razlikom (-1).

Iza nje su s po dvije odigrane utakmice i s ukupno tri boda Portugal (+1), Austrija (0), i Finska (0), Španjolci (0) su peti s dva boda, dok je Hrvatska (-1) šesta sa samo jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O konačnom poretku trećeplasiranih odlučuje ukupan broj bodova, potom gol razlika, ukupan broj postignutih golova, što manji broj kartona i na koncu i ukupni poredak europskih kvalifikacija.

Ključnu utakmicu hrvatske reprezentacije u borbi za plasman u osminu finala EP-a, ogled protiv Škotske u utorak na Hampden Parku sudit će, inače, Argentinac Fernando Rapallini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su na europskim prvenstvima sudili isključilo europski suci, no UEFA je za ovaj EP skupini europskih sudaca pridružila i jednog južnoameričkog djelitelja nogometne pravde, dok je jedan europski sudac putovao na "Copa America".

Tako je argentinski sudac Fernando Rapallini dobio priliku suditi na EP-u, a Španjolac Jesus Gil Manzan na Copa America.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo