OVO ĆE ODJEKNUTI / 'Drago mi je samo što Modrić svoju karijeru nije započeo u Škotskoj prije 20 godina jer sumnjam da bi uspio, rekli bi mu da je premalen'

'Drago mi je samo što Modrić svoju karijeru nije započeo u Škotskoj prije 20 godina'

24.6.2021.
9:29
Goran Stanzl/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Škotski mediji, tamošnji analitičari, bivši nogometaši, legende, treneri i navijači, čitava nogometna javnost i dalje oplakuju bolni poraz od Hrvatske 3:1 na Hampden Parku u 3. kolu skupine D Eura prije dva dana. Škotska nogometna legenda Kris Boyd (37) iznio je svoje viđenje nastupa škotske reprezentacije na Euru.

'Uoči utakmice sa Hrvatskom svi su vjerovali da Škotska može pobijediti'

"Iz utakmica protiv Češke, Engleske i Hrvatske moj bivši trener u Kilmarnocku Steve Clarke imat će dosta toga za naučiti", ističe se na početku teksta škotskog izdanja čitanog tabloida The Sun-a. Najbolji strijelac u povijesti škotske prve lige sa 167 zabijenih golova, nadalje, ističe:

"Uoči utakmice sa Hrvatskom svi su vjerovali da Škotska može pobijediti i ući u povijest. No, mali Luka Modrić imao je drugih ideja. Sa 35 godina i dalje je jedan od najdarovitijih igrača u cijeloj Europi i to je protiv nas i pokazao. Drago mi je samo što svoju karijeru nije započeo u Škotskoj prije 20 godina jer sumnjam da bi uspio. Naravno, taj se stav možda promijenio ovih dana. Ali tada bi gotovo sigurno Modriću i m rekli da je premalen.

'Oprosti, čovječe'

'Oprosti, čovječe", rekao bi mu neki trener. "Jednostavno ne mislimo da imate fizičke atribute za škotski nogomet", stoji u komentaru Krisa Boyda koji je, kao i mnogi Škoti nakon utakmice u utorak, vjerojatno, očaran magijom hrvatskog maestra...

"Nadam se da su ga mala, lagana djeca promatrala u Hampdenu i nadahnjivala se njegovim otmjenim nastupom, zaista otmjenim. Ali, više od svega, nadam se da su mladi nadahnuti škotskim igračima".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali