Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju 13. lipnja, od 15 sati igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu i to protiv jednog od glavnih favorita, Engleske.

Kada je Hrvatska u pitanju, tu zapravo i nema puno dilema što se tiče udarne postave. Izbornik Zlatko Dalić već vjerojatno zna tko će igrati, a zna i većina navijača što očekivati, ali prava je enigma kako će izgledati prvih 11 Engleske.

Stoga, BBC je proveo anketu među svojim čitateljima, točnije njih više od 250 tisuća, koji su odabrali prvi 11 igrača koje bi Gareth Southgate trebao odabrati za okršaj s Hrvatskom.

Bez Rashforda i Sterlinga?

Njih 67 posto smatra kako bi Southgate trebao koristiti 4-3-3 formaciju, a na gol su postavili Unitedova vratara Deana Hendersona koji je za samo pola posto glasova završio ispred Jordana Pickforda.

Na desnom beku je najveća gužva, ali njih 37 posto misli da bi tamo trebao igrati Kyle Walker. Što se lijevog beka tiče tu je siguran Luke Shaw, dok stopere, očekivano, čine Harry Maguire i John Stones.

U sredini terena odabrali su Phila Fodena iz Cityja, Declana Ricea iz West Hama i Masona Mounta, dok ofenzivnu trojku čine Jack Grealish, Jadon Sancho i Harry Kane. Kao što ste mogli primijetiti u napadu su izostala dva doista velika imena. Nisu se navijači odlučili uvrstiti niti Raheema Sterlinga niti Marcusa Rashforda, što je zapravo veliko iznenađenje, ali čak i ova postava koju su odabrali izgleda zastrašujuće, a zastrašujuća je i pomisao da Englezi imaju toliko jak roster da su im Sterling i Rashford igrači s klupe.