Generalka pred Euro / Evo potencijalnog početnog sastava Vatrenih protiv Portugala, najviše dvojbi je u napadu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska u subotu u 18:45 ima priliku zaustaviti crni niz s Portugalcima

8.6.2024.
9:10
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija u subotu u 18:45 igra protiv Portugala na 'generalci' za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Ova utakmica posljednja je pripremna utakmica prije početka Eura i utakmice sa Španjolcima 15. lipnja u Berlinu.

Image
SENZACIJA U LONDONU /

Debakl Engleske uoči Eura, Islanđani slavili na Wembleyu

Image
SENZACIJA U LONDONU /

Debakl Engleske uoči Eura, Islanđani slavili na Wembleyu

Vatreni imaju negativni rekord s Portugalcima i večeras će u Lisabonu imati priliku stati na kraj negativnome rekordu. U sedam utakmica Hrvatska je remizirala s Portugalom 2016., gdje je izgubila na produžetke, dok su ostale utakmice bili bolji Portugalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić neće previše iznenaditi s početnih 11. Na vratima bi trebao ostati Vatrena jedinica Dominik Livaković. Vezna linija bi trebao biti legendarni trojac koji nas je doveo do bronce u Katru: Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić. Zadnju liniju trebali bi na bekovima činiti Joško Gvardiol i Josip Stanišić, koji su imali sjajne sezone u klubu, te stoperski par koji je dvaput zaustavio Francusku, Josip Šutalo i Martin Erlić.

Najveći upitnik u sastavu za Portugal ostaje napad. Ivan Perišić nažalost još nije na sto posto od ozljede. Željan je Ivan igre, vidi se velika motivacija, no nije još to onaj Perišić na kojega smo navikli. Ako Perja ne bude bio spreman, moguće je da će na poziciju lijevog krila uletjeti Mario Pašalić ili Luka Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desno krilo također je problematična pozicija. Zlatko Dalić će vjerojatno na tu poziciju staviti Andreja Kramarića koji je znao igrati tu poziciju za Vatrene premda u Hoffenheimu ima puno drugačiju ulogu. No Dalić je ovih godina pokazivao puno povjerenje u Andreja. Moguće je da na toj poziciji zaigra i Lovro Majer nakon što je odlično odigrao prvu pripremnu utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u kojoj je dao dva gola.

Također nije jasno tko će igrati u vršku napada protiv Portugala. Dvojba je između Ante Budimira koji je imao sezonu iz snova u Osasuni i Brune Petkovića, koji je također imao sjajnu sezonu u Dinamu. Sve ovisi s kakvom taktikom će izaći Dalić pred Portugal, no voljeli bismo vidjeti obojicu na terenu. Budimir bi bio odličan ako se Dalić odluči na utakmicu s više centaršuteva, dok je Bruno perfektan kao sidrun koji će zadržati loptu i podvaliti je kad treba kao što je to učinio za drugi pogodak Majera protiv Sjeverne Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno ovo je prijateljska utakmica i cilj je da što više igrača odigra kako bi Dalić prošao kroz sve dileme prije Eura. Ipak sastav koji će istračati pred Portugal vjerojatno će biti onaj s kojim će Hrvatska otvoriti Euro sa Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo