ČUDO OD DJETETA /

Yamal slavi 17.: Otac mu mlađi od nekoliko Vatrenih i puno igrača na Euru, a nitko ne vjeruje kakvu je djevojku osvojio

Image
Foto: Profimedia

Ako ste vidjeli Yamala kako slavi golove, on prstima oblikuje posljednje tri znamenke - 304 - kao posvetu susjedstvu u kojem je odrastao

13.7.2024.
17:50
Profimedia
VOYO logo

Lamine Yamal dan uoči finala Europskog prvenstva slavi 17. rođendan. Tinejdžer je odigrao odličan turnir, a ostaje za vidjeti hoće li i protiv Engleske zadiviti nogometni svijet.

Image
'PRIČAJ SAD' /

Yamal brutalno spustio Francuzu koji ga je provocirao prije polufinala

Image
'PRIČAJ SAD' /

Yamal brutalno spustio Francuzu koji ga je provocirao prije polufinala

Zanimljivo kako mladiću uopće nije prezime Yamal. To mu je drugo ime, a prezime mu je Nasraoui od oca. Međutim, neki španjolski mediji ističu kako u službenim dokumentima nosi i prezime Ebana, koje pripada njegovoj majci. Majka mu je Sheila Ebana iz Ekvatorijalne Gvineje, a otac Mounir Nasraoui dolazi iz Maroka i kako pišu španjolski mediji ima tek 32 godine. Prema pisanju AS-a rođen je 1992. godine, a sina je dobio s nepunih 16 godina na dan 13. srpnja 2007. u Esplugues de Llobregatu u Kataloniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Otac Mounir je nakon rođenja u Laracheu, u Maroku, kasnije emigrirao u Španjolsku s majkom Fatimom (Yamalova baka), koja je prva stigla 1988. godine u Madrid iz Tangera, kako bi zarađivala za svoju obitelj. Mounir se preselio u Rocafondu, koja ima poštanski broj 08304. Ako ste vidjeli Laminea Yamala kako slavi svoje golove, on prstima oblikuje posljednje tri znamenke - 304 - kao posvetu susjedstvu u kojem je odrastao. Tu je Mounir Nasraoui upoznao Yamalovu majku, Sheilu, koja je bila iz Ekvatorijalne Gvineje.

Međutim, kada je Yamal imao samo tri godine, njegovi roditelji su se razveli. Dok je Nasraoui ostao u Rocafondi, njegov sin i Sheila preselili su se u Granollers, gdje je Lamine počeo trenirati u La Torreti. Unutar nekoliko godina, Barcelona je skautirala Laminea i pozvala ga na treninge u La Masiju. A 2014. je potpisao s klubom. Iako je nogomet postao njegov glavni fokus, mladi igrač je osigurao da putuje između Granollersa i Rocafonde. Dakle, provodio je vrijeme s oba roditelja dok je odrastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Nasraoui, koji je proveo mnogo vremena u Rocafondi, bavi se oslikavanjem raznih građevina. Iako se ne zna puno o njegovom djetinjstvu, jedno možemo zaključiti da je nogomet uvijek bio nešto što je volio. Očito je koliko je strastven prema postignućima svog sina. Utakmice prati s tribine umjesto iz lože, a toliko je uvjeren u kalibar svoga sina da se našalio kako je on taj koji je blagoslovio Lionela Messija, a ne obrnuto u jednom humanitarnom kalendaru s igračima Barce.

Lamine je u svom rođendanskom intervjuu za Marcu rekao da je pričao s majkom koja ga je pitala što želi za rođendan, a on je poručio da ne treba ništa drugo osim naslova europskog prvaka sa Španjolskom. Naznačio je i da nikada neće u Real Madrid gdje ga je već pokušao pozvati Dani Carvajal, već će kako kaže, 'zauvijek igrati u Barceloni'.

Već je skinuo nekoliko rekorda kao najmlađi ikad, a javnost se začudila i fotografijama njegove djevojke. Lijepa Alex Padilla briljira na društvenim mrežama, a ostaje za vidjeti kako će oboje podnijeti veliku slavu i medijsku pozornost koja se sprema u njihovim životima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veteran španjolske reprezentacije i Yamalov suigrač, Jesus Navas, stariji je od Yamalova oca. Zapravo, kada je 38-godišnjak debitirao za španjolsku reprezentaciju 2009., Nasraoui je bio približno istih godina kao Yamal sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo