U IŠČEKIVANJU FINALA /

U centru pažnje Bellingham, ali Furija je čvrsta; Olmo: 'Ne bojimo se nikoga'

Image
Foto: Profimedia

'Ne bojim se. Bellingham je, kao i Morata u našoj reprezentaciji, ključan za Englesku. Nogomet njegove momčadi prolazi kroz njegove kopačke'

12.7.2024.
14:04
Profimedia
VOYO logo

Europsko prvenstvo u Njemačkoj stiglo je do vrhunca sa samo još završnom utakmicom u rasporedu, dvobojem Španjolske i Engleske.

Image
MNOGI RAZOČARANI /

Stiglo objašnjenje: Zašto se na Euru ne igra utakmica za treće mjesto?

Image
MNOGI RAZOČARANI /

Stiglo objašnjenje: Zašto se na Euru ne igra utakmica za treće mjesto?

Napetost i uzbuđenje rastu, a obje strane u svojim redovima čuvaju velika imena. Posebno se na klupi Furije ističe Lamine Yamal koji bi dan prije finala trebao navršiti 17 godina. Yamal se s tri asistencije i golom upisao u povijest velikih natjecanja kao najmlađi sudionik i strijelac. Svojim se talentom probio na naslovnice i osvojio simpatije mnogih, ali nije jedini Španjolac koji ovih dana lovi pažnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i Dani Olmo koji je po broju golova izjednačen s Harryjem Kaneom kojeg susreće u finalu, a po mišljenju mnogih i čovjek koji je zaslužan za visoki plasman španjolske reprezentacije. Igrač koji je iz drugog plana skočio u prvi zbog Pedrijeve ozljede u četvrtini finala bio je strijelac gola u 51. prvoj minuti, ali i asistent gola kojeg je u 119. minuti zabio Mikel Merino i time odveo Španjolsku u polufinale, a Njemačku izbacio s turnira. Zabio je i protiv Francuske za konačni rezultat 2-1 i time dokazao da je zaslužio biti u početnom sastavu od samog početka umjesto da Euro provede kao joker s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lice engleske nogometne reprezentacije više nije Harry Kane već Jude Bellingham, još jedna mlada zvijezda koja je za vrijeme Eura navršila 21 godinu, a u prošloj je sezoni u potpunosti ukrotio Real Madrid i postao neizostavni prvotimac. Dokazao se i Englezima.

Premda Tri Lava na ovogodišnjem Euru nisu dosegli onu razinu izvrsnosti koji su im mnogi pripisivali prije početka turnira, Bellingham ih je u duelu protiv Slovačke u posljednjim minutama spasio s ruba ispadanja golom u petoj minuti sučeve nadoknade, nakon čega su daljnji plasman ostvarili boljim izvođenjem penala.

Stoga je jedno od prvih pitanja na koje je Dani Olmo odgovorio u intervjuu za španjolski El Larguero bilo upravo o 21-godišnjem napadaču Real Madrida. Bellinghama su istakli kao najveću prijetnju Španjolskoj, ali bivši dinamovac tvrdi da straha u redovima Furije nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bojim se. Bellingham je, kao i Morata u našoj reprezentaciji, ključan za Englesku. Nogomet njegove momčadi prolazi kroz njegove kopačke. Njegove, Fodenove, Sakine. Trojica koja čine taj trokut iza Kanea… Bellingham je igrač o kojem treba voditi računa, uvijek je u središtu stvari, ali ne bojimo se nikoga," izjavio je Olmo.

Finale će se odigrati u Berlinu 14. srpnja: Španjolska ganja rekord i četvrto europsko zlato, a Engleskoj bi pobjeda donijela prvo osvojeno Europsko prvenstvo i prvu veliku titulu od osvojenog Svjetskog prvenstva davne 1966. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo