Talijani tvrde /

Spalletti za Hrvatsku mijenja čak četiri standardna igrača: 'Manje lijepa, ali Italija koja će proći'

Image
Foto: profimedia

Talijanski mediji otkrili su zanimljive Spallettijeve promjene za susret s Vatrenima

24.6.2024.
9:39
profimedia
VOYO logo

Ponedjeljak navečer je dan D za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskome prvenstvu. Vatreni moraju dobiti Talijane u Leipzigu, no i Italiji je ova utakmica od iznimne važnosti. Nakon loše izvedbe protiv Španjolske, Spallettijeva momčad je ostavila loš dojam i u cijeloj naciji se očekuje da operu obraz u dvoboju s Hrvatskom.

Image
POVIJEST NA NAŠOJ STRANI /

Podatak koji nam daje vjeru u osminu finala: Hrvatska nikada nije izgubila od Italije

Image
POVIJEST NA NAŠOJ STRANI /

Podatak koji nam daje vjeru u osminu finala: Hrvatska nikada nije izgubila od Italije

Talijanski mediji već su počeli pisati o velikim promjenama u momčadi Italije za utakmicu na Red Bull Areni. Talijanska Gazzetta dello Sport smatra kako će Spallettii promijeniti čak četiri igrača u prvoj momčadi. Talijanski medij navodi kako je Spalletti po stilu igre vrlo brzo 'od Petrarce postao Machiavelli'. Smatraju kako je sada najvažnije kvalificirati se, navodeći Ancelottijev Real Madrid kao uzor igri Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta smatra da su ovo promjene u Spallettijevom sastavu. Dimarco je zbog nedavne ozljede ipak radi sigurnosti na klupi, pa umjesto njega ulazi Darmian. U veznome redu ispada Frattesi te će Cristante upasti umjesto njega. U napadu su čak dvije promjene. Na krilnoj poziciji umjesto dosadašnjeg standardnog Pellegrina starta Cambiaso, a u vršku napada umjesto Scamacce ulazi Retegui.

Talijani su izmjene svoga izbornika iscrpno objasnili. Cristante je upao umjesto otprije najavljenog Fagiolija kao flaster za hrvatske ofenzivne veznjake. S Cambiasom Italija će dobiti na dodatnoj brzini, a Retegui će raditi veći pritisak i bolje igrati bez lopte nego Scamacca, tvrde Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu postavu predviđa i talijanski Tuttosport. Bit će to prvi put da Italija u ovakvome sastavu izlaze na teren, ali talijanski mediji je optimistično opisuju 'manje lijepa, ali Italija koja će proći'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo