Reakcije nakon ispadanja / Talijani 'grme' na izbornika i igrače: 'Italija je izgubila obraz! Spalletti što radiš?'

Image
Foto: Profimedia

Talijanski mediji zasuli su kritikama reprezentaciju Italije nakon fijaska u Berlinu

29.6.2024.
21:42
Profimedia
VOYO logo

Nakon poraza aktualnih prvaka od Švicarske 0-2 i ispadanja s Eura, reprezentativci Italije našli su se pod paljbom talijanskih medija. Kritike su već krenule za vrijeme utakmice zbog očajne igre Talijana, a prvi na meti je izbornik Luciano Spalletti.

Image
'RAZOČARALI SMO' /

Kapetan Azzurra nakon bolnog poraza: 'Nedostajalo je svega, morate to prihvatiti'

Image
'RAZOČARALI SMO' /

Kapetan Azzurra nakon bolnog poraza: 'Nedostajalo je svega, morate to prihvatiti'

Talijanski trener i nakon utakmice Vatrenih bio je na meti medija, ali mu se opraštalo zbog rezultata. Sada je nakon katastrofe u Berlinu i on dobio porciju kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska Gazzetta nije štedjela nikoga u reprezentaciji. 'Italija je izgubila obraz! Švicarska se prošetala do četvrtfinala', stoji u naslovu uglednog talijanskog medija.

"Moglo je i gore od toga, naravno: dovoljno je bilo da Zaccagnijeva desnica protiv Hrvatske ne uđe i već bismo ispali u grupnoj fazi. Ali u stvarnosti se malo toga mijenja, jer odlazak u osminu finala na ovakav način protiv odgovara jednako kolosalnoj budalaštini. Italija se čarter letom vraća kući i bit će to putovanje puno gorčine za momčad koja je podbacila u cijelosti", navode u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je došao red i na izbornika:

"Spalletti je potpuno podbacio, krenula su razmišljanja o njegovoj budućnosti. Pozicija mu sigurno nije čvrsta. Ispali smo na najgori mogući način, protivnik je bio potpuno dominantan. Spaletti nije ništa naučio iz grupne faze i legitimno je postavljati razna pitanja", pišu Talijani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta je usporedila Spallettijev neuspjeh s prijašnjim izbornicima koji su preuzeli odgovornost počevši s Prandellijem na Svjetskome prvenstvu 2014. Tada se Italija kao viceprvak Europe oprostila već u grupi.

"Nakon eliminacije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva 2014. Prandelli je odmah podnio ostavku; Ventura i Mancini, nakon razočaravajućeg play-offa Svjetskog prvenstva protiv Švedske i Sjeverne Makedonije, prvi je dobio otkaz nekoliko dana kasnije, dok je Mancini otišao u Saudijsku Arabiju prošlog ljeta. Uskoro ćemo vidjeti kakva će biti Spallettijeva sudbina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski Tuttosport nije bio tako oštar u naslovima, ali piše da je Italija 'možda i najgora u povijesti, spora i troma'

Sky Italija također je bila blaža:
"Italija se kući vraća s brojnim upitnicima na umu i s potrebom analiziranja grešaka kako bi se ponovno krenulo u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje Italija propustila već dva izdanja"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najoštriji bio je TuttoMercato koji je prozvao izbornika: "Momčad u rasulu, sramotna igra. Spalletti, što sad radiš?"

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo