UOČI EURA / Talijanski izbornik pozvao pet legendi: 'Oni mogu pokazati kako ići naprijed'

Image
Foto: profimedia

Spomenuta petorka pridružit će se reprezentaciji na jednom od treninga idućeg tjedna kako bi inspirirali momčad na putu do obrane naslova koju su "Azzurri" osvojili na posljednjem EP-u porazivši u finalu na Wembleyju englesku vrstu nakon izvođenja jedanaesteraca

29.5.2024.
13:33
profimedia
VOYO logo

Izbornik aktualnog europskog nogometnog prvaka Italije, Luciano Spalletti pozvao je pet legendarnih igrača "Azzurra" Giannija RiveruGiancarla Antognonija, Roberta Baggija, Alessandra Del Piera i Francesca Tottija kako bi inspirirali momčad uoči EURO-a na kojem će u posljednjem susretu skupine B igrati protiv Hrvatske.

Image
NOVE PRILIKE? /

Xavi tek što je otišao iz Barcelone, već dobio neobičnu ponudu za posao

Image
NOVE PRILIKE? /

Xavi tek što je otišao iz Barcelone, već dobio neobičnu ponudu za posao

Spomenuta petorka pridružit će se reprezentaciji na jednom od treninga idućeg tjedna kako bi inspirirali momčad na putu do obrane naslova koju su "Azzurri" osvojili na posljednjem EP-u porazivši u finalu na Wembleyju englesku vrstu nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvao sam legende u naš kamp Coverciano, jer oni vam mogu dati te emocije, tu inspiraciju, pokazati vam kako ići naprijed. Željeli smo donijeti i dio povijesti. Zamislite ih kako gledaju trening. To bi natjeralo dečke da podignu letvicu," kazao je Spalletti u nedavnom razgovoru za Il Corriere dello Sport.

Spaletti je u utorak gostovao na svečanosti Globe Soccer Awards Europe Edition koja se održala na Sardiniji i u razgovoru za talijanske medije neizbježno se osvrnuo na turnir u Njemačkoj ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti spremni dokazati da smo dostojni sve ljubavi koja postoji prema dresu Italije," kazao je.

Zahvalio se i talijanskom nogometnom prvaku Interu "što vjeruje u talijanski talent".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imati šest igrača iz istog kluba je velika stvar za nas, jer nije kao nekada kada je reprezentacija bila formirana od grupa iz Juventusa, Intera, Milana ili Rome. Hvala bogu da netko još uvijek vjeruje u talijanski talent, jer ima ga puno i treba mu dati više prostora za procvat," naglasio je talijanski strateg.

Spaletti je nedavno objavio širi popis sa 30 kandidata, a 6. lipnja će objaviti konačnu listu putnika na EURO. Prije odlaska u Njemačku, "Azzurri" će igrati pripremne utakmice protiv Turske 4. lipnja i protiv Bosne i Hercegovine 9. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EURO otvaraju 15. lipnja protiv Albanije, pet dana kasnije će igrati protiv Španjolske, a 24. lipnja protiv Hrvatske.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo