SVE ILI NIŠTA / Talijanska legenda o susretu s Vatrenima: 'Protiv Hrvatske ne smije biti straha, samo zabava'

Image
Foto: AFP, PHILIPPE DESMAZES

'Španjolska ima nešto više talenta od Hrvata, ali u principu je sve to vrlo slično'

22.6.2024.
9:21
AFP, PHILIPPE DESMAZES
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak u 21 sat igra protiv Italije posljednju utakmicu grupne faze na Europskom prvenstvu.

Image
SVE SNAGE /

Vatreni trenirali u punom sastavu: Dugi razgovor izbornika s Vidom i Gvardiolom

Image
SVE SNAGE /

Vatreni trenirali u punom sastavu: Dugi razgovor izbornika s Vidom i Gvardiolom

Vareni će nakon poraza od Španjolske (3-0) te remija protiv Albanije (2-1) u Leipzigu tražiti prvu pobjedu na ovogodišnjem Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u skupini je sljedeće, Španjolska se pobjedama protiv Hrvatske i Italije već plasirala u osminu, Italija je trenutno druga s tri boda, dok Albanija i Hrvatska imaju po jedan, ali je Albanija trećeplasirana zbog bolje gol razlike.

Talijani nisu skrivali razočaranje nakon poraza od Furije, a igru reprezentacije komentirao je i svjetski prvak s Azzurima i član stožera reprezentacije, Gianluigi Buffon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Španjolske smo dobili povratnu informaciju kakvu nismo očekivali. Izgubili smo fokus, nije bilo brzine kao protiv Albanije. Mislili smo da smo na visokoj razini, no Španjolska nam pokazala da to nije baš tako. Otvorili su nam oči. Nakon Albanije smo mislili da možemo zaslužiti svih devet bodova u skupini", rekao je legendarni vratar pa najavio što očekuje protiv Hrvatske:

"Protiv Hrvatske ne smije biti straha. Trema je normalna kad zakoračite na travnjak na zagrijavanje. Poslije mora biti samo zabava, jer imamo priliku pokazati talent. ' Španjolska ima nešto više talenta od Hrvata, ali u principu je sve to vrlo slično. Bit će to utakmica potpuno drukčijeg ritma. Moramo odigrati najbolje što možemo i biti svjesni da smo zreli za dobre rezultate. Ne smije biti straha, tko god je u grču, mora ga prevladati. Nakon ovog sa Španjolskom, moramo vratiti samopouzdanje i općenito pronaći sebe. Uvjeren sam da ćemo odigrati posve drugačiju utakmicu i da ćemo nakon nje razgovarati na sasvim drugačiji način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo