'EURO JE NAGRADA' / Sylvinho pun optimizma uoči Eura; Vjeruje u svoju momčad: 'U 90 minuta se može svašta dogoditi. To je prednost malih'

Image
Foto: Profimedia

'Radiš li na tome kvalitetno, razlika između velikih i malih se može značajno smanjiti'

6.6.2024.
16:18
Profimedia
VOYO logo

 Izbornik albanske nogometne reprezentacije Sylvio Mendes Campos Júnior smatra da je Europsko prvenstvo kratkotrajno natjecanje u kojem njegova ekipa može iznenaditi u skupini Italiju, Hrvatsku i Španjolsku.

Image
JESU LI U PRAVU? /

Hajduk objavio raspored HNL-a, navijači glasni i samopouzdani: 'Je li Šibenik pustio pretplate u prodaju?'

Image
JESU LI U PRAVU? /

Hajduk objavio raspored HNL-a, navijači glasni i samopouzdani: 'Je li Šibenik pustio pretplate u prodaju?'

"Jasno je da su veliki veliki i najbolji - najbolji. No Europsko prvenstvo je kratkotrajni turnir, a u 90 minuta se može svašta dogoditi. To je prednost malih", izjavio je 50-godišnji Sylvinho u intervjuu španjolskim novinama AS objavljenom u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet se posljednjih godina jako razvio. Igra se više fizički, puno se radi s tehnologijom, novim tehnikama... Radiš li na tome kvalitetno, razlika između velikih i malih se može znatno smanjiti", dodao je.

Albanija, koju bivši brazilski nogometaš Sylvinho vodi od siječnja 2023., u kvalifikacijama je bila ispred Češke, Poljske, Moldavije i Farskih Otoka. Europsko prvenstvo će za devet dana otvoriti s Italijom, pa će igrati s Hrvatskom, a onda sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudjelovanje na Europskom prvenstvu nam je nagrada, ali teška nagrada", napomenuo je Sylvinho. "Moramo se dobro pripremiti jer su to tri teška protivnika", dodao je.

Italija je aktualni prvak Europe, a Hrvatska i Španjolska su prije godinu dana odigrale u finalu Lige nacija 0-0 nakon čega su Španjolci došli do pehara boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo kakvi ćemo ući u tu posljednju utakmicu", izjavio je izbornik Albanije.

Rekao je da je sada usredotočen na pripremne susrete. Albanija je ovaj tjedan pobijedila s 3-0 Lihtenštajn, a u petak će igrati s Azerbajdžanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši igrači su tehnički dobri, znaju s loptom i vole igrati nogomet. Prednost je što gotovo svi igraju u ligama Španjolske, Italije, Portugala, Njemačke, Engleske... Ondje mnogo uče", zaključio je Sylvinho.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo