Vječni rivali /

Škoti preklinju Španjolce da pobjede u finalu: 'Morat ćemo ih stalno slušati o tome'

Image
Foto: Profimedia

Škoti su na neobičan način pokušali motivirati Španjolce na utakmicu protiv njihovih 'vječnih' rivala

13.7.2024.
17:48
Profimedia
VOYO logo

Rivalstvo Škotske i Engleske najstarije je nogometno rivalstvo reprezentacija koje traje još od davne 1872. godine kad je 'moderni nogomet' još bio u začetku. Ove godine obje reprezentacije sudjelovale su na Europskome prvenstvu u Njemačkoj, a Englezi su izborili finale za razliku od Škota koji su ispali već u skupini.

Image
PRESEDAN /

Velika promjena uoči finala Eura: Olmo u fokusu, moguć je neviđeni scenarij

Image
PRESEDAN /

Velika promjena uoči finala Eura: Olmo u fokusu, moguć je neviđeni scenarij

Gordi Albion će tako imati priliku u nedjelju protiv Španjolske uzeti prvi trofej europskog prvaka, scenarij koji se zasigurno neće svidjeti njihovim rivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti su tako pred veliko finale u svome stilu dali podršku Španjolcima. Škotski list The National, koji se inače zalaže za škotsku nezavisnost, imao je provokativnu naslovnicu kojom je 'bocnuo' Engleze. Na naslovnici piše 'Vrijeme je za osvetu', a na njoj španjolski veznjak Rodri umjesto lopte udara pretilog engleskog navijača.

Uz naslov piše sljedeće: "Naša poruka Španjolskoj: Spasite nas od engleske pobjede, jer ćemo stalno morati slušati o tome"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je pak bilo obrazloženje Škota zašto Španjolci trebaju tražiti osvetu u Berlinu:

"Svakog ljeta pune vaše plaže. Piju vaše pivo. Prave nered u vašim hotelima. Jedu pržene doručke cijelog dana umjesto vaše prekrasne hrane. Umirovljuju se u vašim gradovima i koriste vaše javne službe. Ne trude se ni naučiti jezik."

Dosta neobične i surove metode, ali ništa novo za ove dvije nacije kad je nogometno podbadanje u pitanju. Finale u nedjelju pokazat će na kraju tko će se zadnji smijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo