PREKIPJELO IM /

Kosovo pripremilo žalbu: Traže kaznu za Srbe zbog nacionalističke i rasitističke retorike

Image
Foto: Profimedia

'Ponavljanje ovakvog ponašanja na nogometnim stadionima, čak i nakon dosadašnjih kazni od strane UEFA-e, nedopustivo je i zahtijeva oštriju reakciju upravljačkih tijela UEFA-e', istaknuli su

21.6.2024.
8:03
Profimedia
VOYO logo

Slovenija je u četvrtak protiv Srbije bila na pragu prve povijesne pobjede na europskim prvenstvima, no gol u 95. minuti donio je konačnih 1-1 u prvoj utakmici drugog kola skupine C Eura 2024.

Image
STIGLA POTVRDA /

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije

Image
STIGLA POTVRDA /

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije

Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, ali nije prošla bez incidenata, barem ako se sudi po žalbi Nogometnog saveza Kosova. Oni su se žalili UEFA-i zbog nacionalističke i rasitističke retorike srpskih navijača i tražili kaznu za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometni savez Kosova obavještava javnost da je pripremio sljedeću žalbu UEFA-i u vezi s opetovanim ponašanjem s nacionalističkom i rasističkom retorikom srpskih navijača tijekom utakmice skupine C Eura 2024. između Slovenije i Srbije koja se odigrala u četvrtak u Münchenu. FSK najoštrije osuđuje nacionalističke pozive i postavljanje srpskih zastava s kartom Kosova i natpisom "Nema predaje". Ponavljanje ovakvog ponašanja na nogometnim stadionima, čak i nakon dosadašnjih kazni od strane UEFA-e, nedopustivo je i zahtijeva oštriju reakciju upravljačkih tijela UEFA-e. Poruke šovinističke retorike su skandalozne i u suprotnosti s vrijednostima koje sport promiče i koje potkopavaju temeljna načela UEFA-e. Još jednom pozivamo tijela UEFA-e da rigoroznije istupe protiv ponavljanja ovakvih neprijateljskih poruka prema našoj zemlji kao ravnopravnoj članici europske nogometne obitelji. Također molimo organizatore da budu stroži u sprečavanju pojavljivanja ovakvih poruka. FSK će nastaviti promovirati prave vrijednosti nogometa i zajedništva", stoji u priopćenju FS Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovo se žalilo UEFA-i na isti dan kada je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog događanja s utakmice između tih reprezentacija u srijedu u Hamburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo