I JURANOVIĆ NA PRESICI /

Pašalić: 'Ne znam kako se igra na bod, nadam se da će biti jednak ishod kao prije tri godine'

Iz hrvatskog kampa dvoboj će danas od 17.15 sati najaviti Mario Pašalić i Josip Juranović.

22.6.2024.
16:57
VOYO logo

Još su dva dana ostala do posljednje utakmice Hrvatske u skupini B Europskog nogometnog prvenstva gdje nas u Leipzigu čeka Italija.

Image
OVOG NEMA NIGDJE /

Hrvati bi mogli nahrliti: U centru grada može se pojesti kebab za jedan cent

Image
OVOG NEMA NIGDJE /

Hrvati bi mogli nahrliti: U centru grada može se pojesti kebab za jedan cent

Nakon dva kola imamo samo bod, pa je jasno da nam protiv Azzurra treba pobjeda, ako želimo vidjeti osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hrvatskog kampa dvoboj će danas najaviti Mario Pašalić i Josip Juranović.

Za početak je Pašalić dobio pitanje koliko im znači podrška navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijačima možemo samo zahvaliti na tolikoj podršci, oni nikad neće iznevjeriti i razočarati te se nadam da će tako biti u ponedjeljak.

Potom se Mario dotaknuo Italije

"protiv Albanije su bili puno bolji nego protiv Španjolske, ali nešto se pita i protivnika. Možemo se složiti da Španjolska spada u vrh favorita ovog natjecanja, nisu puno toga dozvolili Talijanima. Od Italije očekujem da će izaći dobro organizirani, bit će sigurno teška utakmica, ali vjerujem da ćemo biti spremni odgovoriti zahtjevima i da ćemo doći do prolaska skupine."

O navijačima je progovorio i Juranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su naš 12. igrač, uvijek su iza nas kako god bilo. Možemo samo zahvaliti što su uz nas, bez njih ne bi napravili ove velike uspjehe kao do sada", rekao je Josip koji se potom dotaknuo svoje forme.

Image

"Ne znam kako gledate na to, može biti svakakva, ali kad ste na velikom turniru to je veliki motiv za dokazivanje na još boljoj pozornici. Kad počnete trenirati s reprezentacijom, to je razlika u odnosu na klub."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić u Atalanti svlačionicu dijeli s napadačem Azzurra Gianlucom Scamaccom.

"Scamacca je vrhunski igrač i od njega sigurno prijeti opasnost, ali i od ostalih igrača. Imao je fantastičnu sezonu kod nas u Atalanti, zabijao je puno i bio je jedan od važnijih igrača. O reprezentaciji sam već rekao da je sjajna momčad sa sjajnim trenerom. Vidjeli smo koje su im slabosti i gdje možemo odvesti utakmicu u našu korist."

Igra iz drugog poluvremena kao nit vodilja za Italiju.

"Taj početak ni prvu ni drugu utakmicu nije bio dobar. Protiv Albanije je nastavak bio bolji, nadam se da ćemo protiv Italije od prve minute imati takav pristup. A sad tko će igrati od početka, manje je važno. Samo da pristup bude pravi, da se nametnemo i odvedemo utakmicu na naš mlin."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prošle su tri godine od pobjede na Euru protiv Škotske kojom smo izborili osminu finala.

"Slična je situacija. To prvenstvo smo otvorili s porazom pa uzeli bod, kao i sad, i odlučivali smo u zadnjoj utakmici. Da, slična je situacija i nadam se da će biti jednaki ishod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su kraljevi taktike.

"Većina Talijana su dobri taktičari, netko više, netko manje. Ne znam kako se postaviti da igraš na bod, teško je. Očekujem od njih da će tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni nešto mijenjati u odnosu na utakmicu sa Španjolskom, ali što će raditi - ne znam. Mi se moramo fokusirati na sebe", istaknuo je Pašalić.

Image

Dobili su dečki i pitanje prate li situaciju s trećeplasiranim.

"Ne zamaramo se s time. Možda je nešto u malome mozgu, ali svi razmišljamo da idemo na pobjedu i da kao drugi idemo dalje", rekao je Juranović koji se osvrnuo i na sitauciju na SP-u u Kataru kada smo bili u situaciji kao Talijani sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda u podsvijesti, ono, kad ideš u napad ti je negdje da možda ne moraš srljati. Mislim da će ovdje biti više taktičkog nadmudrivanja i da ćemo i mi i oni ići na pobjedu."

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo