POSEBNA PROCEDURA / Hrvatska u ponedjeljak igra prvu prijateljsku utakmicu uoči Eura: Policija objavila bitne informacije

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na utakmici se očekuje dolazak oko 8.000 gledatelja iz svih dijelova Hrvatske, kao i iz okolnih zemalja

1.6.2024.
16:35
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 19 sati odigrat će prvu prijateljsku utakmicu uoči Eura 2024. u Njemačkoj, a protivnik na Rujevici bit će Sjeverna Makedonija.

Image
NASUMIČNE PROVJERE /

Navijači bi zbog nošenja lažnog dresa u Njemačkoj mogli dobiti nestvarnu kaznu

Image
NASUMIČNE PROVJERE /

Navijači bi zbog nošenja lažnog dresa u Njemačkoj mogli dobiti nestvarnu kaznu

Uoči te utakmice policijska uprava primorsko-goranska izdala je priopćenje, koje prenosimo sa službenih stranica HNS-a u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uoči i za vrijeme prijateljske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Sjeverne Makedonije, koja će na stadionu HNK Rijeka biti odigrana 3. lipnja s početkom u 19:00 sati, na snazi će biti posebna sigurnosna procedura.

Na utakmici se očekuje dolazak oko 8.000 gledatelja iz svih dijelova Hrvatske, kao i iz okolnih zemalja. Stadion HNK Rijeka bit će otvoren za navijače od 17:00 sati. Zbog mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka je dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

ULAZNICE

Prodaja ulaznica je isključivo online, sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača, odnosno na crnom tržištu, neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Na dan utakmice bit će redovna regulacija prometa, ovim putem pozivamo sve navijače koji budu dolazili na utakmicu dođu pješice ili da koriste javni prijevoz te da poštuju prometnu signalizaciju u široj zoni stadiona.

Na parkirališnim prostorima na stadionu HNK Rijeka će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo navijače da na prilaznim pravcima stadionu prate upute policije i redarske službe te da vozila ne parkiraju na prilaznim pravcima stadionu na prometnim trakama.

Za dolazak na stadion preporučuje se korištenje gradskih autobusa (linije 7 i 7 A), kao i korištenje usluga taksi prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00x1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja i neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona HNK Rijeka tako da bi zaklanjalo pogled s ili prema tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također će biti na snazi zabrana korištenja dronova i ostalih letjelica, odnosno prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice bit će uspostavljena NO-FLY ZONE.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Sve posjetitelje i gledatelje pozivamo da poštuju upute i pravila organizatora i redarske službe, kao i sva upozorenja i naredbe policijskih službenika, kako u prometu tako i na stadionu kako bi utakmica protekla u sigurnom okruženju i sportskom duhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, činiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona."

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo