BEZ FRUSTRACIJA /

Francuzi smireni nakon slabog remija; Deschamps: 'Sada kreće novo natjecanje'

Image
Foto: Profimedia

Prije ove utakmice Poljska nije imala nikakve šanse za prolaz u osminu finala, a nakon uvodna dva poraza od Nizozemske i Austrije, Poljska je ipak izbjegla kraj natjecanja sa sva tri poraza

25.6.2024.
22:18
Profimedia
VOYO logo

Sada kreće novo natjecanje, kreće nokaut faza, rekao je Didier Deschamps, izbornik francuske nogometne reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto u skupini D.

Image
'ŽDRIJEB SMRTI' /

Prošli ste skupinu, no možete li dalje? Gotovo su svi favoriti za osvajanje Eura na istoj 'strani'

Image
'ŽDRIJEB SMRTI' /

Prošli ste skupinu, no možete li dalje? Gotovo su svi favoriti za osvajanje Eura na istoj 'strani'

U zadnjem, trećem kolu skupine Francuska je remizirala protiv Poljske 1-1, dok se na prvo mjesto probila Austrija koja je svladala Nizozemsku 3-2. U osmini finala Francuska će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine E, a to mogu biti Rumunjska, Slovačka, Belgija ili Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Odigrali smo dobro. Stvorili smo stvarno veliki broj prilika za pogodak, ali treba u svakom slučaju pohvaliti poljskog vratara koji je bio odličan. Nismo frustrirani zbog ovog remija, sada ionako kreće posve novo natjecanje. Mogli smo nakon 1-0 postići i drugi pogodak te time riješiti utakmicu, ali nismo uspjeli“, komentirao je francuski izbornik Deschamps.

„Želja je bila osvojiti prvo mjesto u skupini, ali očito nismo dali dovoljno sebe u ovom susretu. Moram pohvaliti i Poljsku koja je odigrala jako dobru utakmicu, pogotovo njihov vratar“, dodao je vezni igrač Adrien Rabiot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova utakmica i dobra igra su bili temelj za budućnost, izjavio je Michal Probierz, izbornik poljske nogometne reprezentacije.

Prije ove utakmice Poljska nije imala nikakve šanse za prolaz u osminu finala, a nakon uvodna dva poraza od Nizozemske i Austrije, Poljska je ipak izbjegla kraj natjecanja sa sva tri poraza.

„Naravno da našim navijačima moramo objasniti što se dogodilo na ovom prvenstvu. Mislim da smo se općenito jako dobro pripremili za ovo natjecanje, ali u prilog nam nisu išle brojne ozljede koje smo imali. Na kraju mi je žao jer smo, mislim, ukupno gledano zaslužili puno više“, komentirao je izbornik Poljske Probierz.

„Međutim, ova dobra igra protiv svjetskih doprvaka bi nam trebala biti temelj za budućnost. Protiv jake reprezentacije smo pokazali da znamo, da možemo biti mirni, kvalitetni i opasni po svakog suparnika“, zaključio je poljski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo