DVOBOJ SUSJEDA / Francuska uz puno sreće do četvrtfinala: Presudio gol u završnici dvoboja

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Francuske i Belgije od 18 sati pratite na portalu Net.hr

1.7.2024.
16:51
Profimedia
VOYO logo

Francuska - Belgija

1-0

Francuska: Maignan - Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández - Griezmann, Kanté, Tchouaméni, Rabiot - Thuram, Mbappé

Belgija: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Carrasco, Onana De Bruyne, Doku - Lukaku, Openda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FRANCUSKI 'GLUMAC' /

Ne dira ga previše suspenzija: Nekad je briljirao za Francuze, a sada ih gleda s tribina

Image
FRANCUSKI 'GLUMAC' /

Ne dira ga previše suspenzija: Nekad je briljirao za Francuze, a sada ih gleda s tribina

Francuska je peti četvrtfinalist Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon što su u Düsseldorfu s 1-0 pobijedili Belgiju.

Početak dvoboja donio je ispitivanje snaga gdje su Trikolori imali dominaciju, no pravih prilika nije bilo. Tek možemo izdvojiti pokušaj Griezmann iz 10. minute s 20 metara, ali bio je to lagan zadatak za Casteelsa. U 14. minuti opasno je pred golom Crveni vragova kada je Griezmann uposlio Mbappea, čiji udarac odlazi pokraj gola. Samo četiri minute kasnije Thuram puca nakon kornera, ali ni to nije opasno po gol Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 23. minuti Belgija je dobila slobodan udarac jako iskosa s lijeve strane s 20-ak metara, odgovornost je preuzeo De Bruyne koji puca izravno, ali nogom nekako to zaustavlja Maignan. Opet je uzbudljivo bilo pred golom Trikolora u 26. minuti kada je Belgija brzu kontru gdje je lopta došla do Carrasca čiji udarac s desetak metara blokira Hernandez.

Image
Foto: Profimedia

Francuzi su sjajnu priliku dočekali u 34. minuti kada Thuram nakon ubačaja s desne strane glavom pucao pokraj gola. U 40. minuti pokušao je Tchouameni čiji udarac iz daljine odlazi daleko od okvira gola. Isti igrač bio je u sjajnoj prilici i u 45. minuti kada je Mbappe napravio šou po lijevoj strani, pa dao rolicu za veznjaka Reala koji šalje loptu visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilike na obje strane

I nastavak utakmice krenuo je prilikom Tchouamenija u 48. minuti koju mu je obranio Casteels. U 54. minuti vidjeli smo djelić čarolije Mbappe kada se riješio dva igrača Belgije pa pucao s ruba šesnaesterca, ali preko gola. Samo dvije minute kasnije Kounde je s desne strane tražio Mbappea, koji ovog puta nije dobro zahvatio loptu na desetak metara, pa je propala dobra prilika Trikolora.

Čekali su Crveni vragovi priliku iz kontre, a jednu takvu dočekali su u 60. minuti kada se Carrasco sjurio prema golu Francuza, no u posljednji trenutak blokirao ga je Hernandez. U 65. Griezmann je odgovorio na drugoj strani, ali nije bio precizan. Samo četiri minute kasnije Griezmann je ostavio rolicu Tchouameniju na 20-ak metara, no još jednom je veznjak Reala neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. minuti De Bruyne je pronašao Lukakua koji iz dobre prilike puca u Maignana. Na drugoj strani u 74. minuti Saliba je s 15-ak metara s desne strane gađao bliži kut, no i to odlazi pokraj gola. U 78. je opalio iz Mbappe s ruba šesnaesterca, ali ni to ne prolazi metu. Samo četiri minute kasnije De Bruyne je opalio s ruba šesnaesterca, no Maignan to nekako odbija.

Gol u 85. minuti

Francuska je do vodstva stigla u 85. minuti kada je iskosa s desne strane s desetak metara pucao Muani, a lopta na putu do gola pogađa Vertonghena i mijenja smjer te vara Casteelsa za vodstvo Trikolora 1-0. Do kraja je Belgija tražila izjednačenje, ali rezultat se nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu čekaju pobjednika dvoboja Portugala i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo