OSUĐEN ZA NAMJEŠTANJE /

Englezi se boje suca kojeg je Bellingham javno napao na istom stadionu gdje će igrati polufinale

Image
Foto: AFP, FEDERICO GAMBARINI

Na utakmici iz 2021. jedan od pomoćnika bio je Marco Achmüller koji će biti pomoćnik i na ovom susretu

10.7.2024.
6:07
AFP, FEDERICO GAMBARINI
VOYO logo

Pred nama je i drugi polufinalni par Europskog prvenstva u Njemačkoj. Nizozemska i Engleska suočit će se na legendarnom Westfalenu, a utakmicu će suditi njemački sudac Felix Zwayer.

Image
GORAK OSJEĆAJ /

Kroos nakon teškog poraza neće gledati polufinala: 'Neće biti kvalitetnije utakmice...'

Image
GORAK OSJEĆAJ /

Kroos nakon teškog poraza neće gledati polufinala: 'Neće biti kvalitetnije utakmice...'

Englezi su stigli do polufinala iako nisu oduševili igrom i po mnogima su odavno trebali biti kući, ali sada kada su to ponovno glasno zazivaju naslov. Međutim, najveća im je briga upravo spomenuti sudac Felix Zwayer koji je u svojoj prošlosti već osuđivan zbog namještanja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zwayer je kao pomoćni sudac 2006. godine kažnjen šestomjesečnom suspenzijom zbog primanja novca od drugog suca, Roberta Heuzera, koji je suspendiran zbog namještanja utakmica. Njemački list 'Die Zeit' objavio je 2014. da je presudom utvrđeno kako je Zwayer prije utakmice 2004. od Heuzera primio 300 eura te da nije odmah prijavio incident.

Posebno su Englezi zabrinuti zbog Judea Bellinghama. Mlada je zvijezda u dresu Borussije na njemačkom derbiju 2021. protiv Bayerna javno napala Zwayera zbog dosuđenog penala za 3-2 pobjedu Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene to nije bio penal. Hummels nije ni gledao loptu, borio se za nju i ona ga je pogodila. Možete pogledati mnoge odluke u toj utakmici. Dali su sucu koji je ranije namještao utakmice, najveću utakmicu u Njemačkoj. Što očekujete?", izjavio je tada Bellingham koji je na utakmici asistirao za oba gola Borussije.

"Trebamo li vjerovati sucu koji je osuđen za namještanje utakmica?", pitaju se javno Englezi.

Nizozemcima već sudio na ovom Euru

Javnu osudu Bellinghama Zwayer sigurno nije zaboravio, a zanimljivo je da ga je Bellingham napao upravo na istom stadionu gdje će se igrati polufinale u Dortmundu. A na spomenutoj utakmici iz 2021. jedan od pomoćnika bio je Marco Achmüller koji će biti pomoćnik i na ovom susretu.

Zwayeru će ovo biti četvrta utakmica na ovogodišnjem Euru. Sudio je utakmice u fazi po skupinama između Italije i Albanije te Turske i Portugala. Sudio je i utakmicu osmine finala između Rumunjske i Nizozemske. Nizozemci su tu utakmicu dobili 3-0, a dva gola je zabio Donyell Malen, koji je također bio na terenu u dresu Borussije tog 4. prosinca 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo