Oštar Nijemac / Legenda Liverpoola o mogućoj suspenziji Bellinghama: 'To bi pomoglo Engleskoj'

Image
Foto: Profimedia

Engleska nogometna reprezentacija provlači se kroz Europsko prvenstvo, a njemačka legenda smatra zvijezdu Reala njihovim 'kamenom spoticaja'

4.7.2024.
8:59
Profimedia
VOYO logo

Jude Bellingham mnoge je iznenadio svojim bahatim ponašanjem nakon izjednačujućeg pogotka Slovačkoj u 95. minuti u osmini finala. Zbog prostačke geste u proslavi gola gdje je spustio ruke u razinu međunožja UEFA je pokrenula istragu.

Image
BAŠ SU HRABRI /

Četiri redara krvnički mlatila jednog čovjeka: Onda kažu da su glavni problem navijači

Image
BAŠ SU HRABRI /

Četiri redara krvnički mlatila jednog čovjeka: Onda kažu da su glavni problem navijači

Bivši njemački nogometaš Dietmar Hamman izjavio je za njemački Bild kako bi upravo to mogla biti prekretnica za Englesku. Legenda Liverpoola i finalist Njemačke sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2002 smatra da bi potencijalna suspenzija Bellinghama napokon natjerala Southgatea da mijenja sustav igre:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gareth Southgate je trebao ranije izvaditi Bellinghama ili Phila Fodena iz igre. Sad će možda imati sreće ako će Bellingham biti suspendiran, to bi čak mogao biti blagoslov, to bi moglo pomoći Engleskoj. Nešto se mora dogoditi"

“Većina ljudi vidi da ova postava ne funkcionira. Osim Southgatea. Tanka je linija između odanosti i tvrdoglavosti. Uvijek mi je draži kolektiv nego pojedinačni igrači. Zato mislim da će Švicarci pobijediti Engleze.", rekao je Hamman koji smatra da bi umjesto zvijezde Reala za Englesku bilo bolje da igra neko brzo krilo poput Ezea ili Gordona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo potencijalnu suspenziju Bellinghama Nijemac je usporedio sa situacijom u njemačkoj reprezentaciji prije deset godina:
"To me podsjeća na Svjetsko prvenstvo 2014., kada se Mustafi ozlijedio u osmini finala, Khedira je ušao u momčad, a Lahm se pomaknuo na stražnju desnu stranu."

Tada su mnogi kritizirali trenera Lowa što forsira Lahma u vezi, no kada ga je morao vratiti na beka pokrenuo se njemački stroj koji je gazio sve i na kraju uzeo svjetkso zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Bellinghama, Hamman ga inače smatra genijalnim igračem, ali mu se ne sviđa zbog bahatih reakcija, posebice kad je nakon postignutog gola protiv Slovačke vikao 'Tko drugi?', odgovarajući kritičarima u Engleskoj.

"Bez suigrača si ništa. Ako je to rekao, zanima me što bi rekli njegovi suigrači. Osim što je zabio golove, nije ga bilo u prve četiri utakmice. Pričekao bih i vidio gdje će biti za dvije-tri godine. Ne trebamo ni pričati o tome da je talentiran, ali napravio je neke stvari koje nije trebao", zaključio je Hamman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo