JUNAČKI DO KRAJA / Kakav završetak u Leipzigu: Turski heroj Demiral odveo suigrače u četvrtfinale

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja Austrije i Turske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

2.7.2024.
20:10
profimedia
VOYO logo

Austrija - Turska

1-2

Austrija: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Sabitzer; Laimer, Baumgartner, Schmid; Arnautović

Turska:  Gunok; Kadioglu, Demiral, Bardakci, Muldur; Ayhan, Yuksek; Yildiz, Kokcu, Yilmaz; Guler

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rumunji na Euru 'zapalili' stadion, atraktivne navijačice ukrale pažnju

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rumunji na Euru 'zapalili' stadion, atraktivne navijačice ukrale pažnju

U utorak je u posljednjoj utakmici osmine finala na Europskom prvenstvu u Njemačkoj Turska pobijedila Austriju 2-1 i osigurala četvrtfinale u Berlinu gdje ju očekuje Nizozemska koja je bila bolja u susretu protiv Rumunjske

Turci nisu čekali ni minute za stvaranje prvog napada, ali se obrana Austrija sjajno obranila, no onda su Turci ponovno uzvratili sjajnim izvođenjem kornera i već u prvoj minuti došli do vodstva, kada je Demiral dočekao loptu koju je Petz spasio od auto-gola , odmah opalio i odveo Tursku u vodstvo. Uzvratili su Austrijanci četiri minute nakon kada je loptu iz kornera dočekao Lienhart i glavom šutirao, ali je lopta išla iznad prečke. U 18. minuti Guler je ostao sam i pokušao s centra pucati po golu, ali nije to previše zaprijetilo austrijskim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija je dominirala nakon što je primila gol, ali se turska obrana odlično branila. opet su Turci imali sjajnu priliku nakon izvođenja kornera kada se u 25. minuti Demiral opet našao ispred Petza, ali je nezgodno zahvatio loptu glavom i pucao pored gola. Dvije minute kasnije Arnautović je dugu loptu ubacio u šesnaesterac, ali odlično postavljena turska obrana je to s lakoćom očistila. Turska je sjajno pritiskala Austrijance koji nisu imali rješenja. Austrijanci su čekali sam kraj prvog poluvremena da posljednji put prije pauze zaprijete turskim vratima kada je Baumgartner pucao pored gola.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/00b14938-38ad-11ef-b426-72780b90502a/original

Odmah su od prve minute drugog dijela Austrijanci pronašli način da zaprijete turskim vratima kada je s lijeve strane u sredinu ubacio Baumgartner za Gregoritscha, ali je udarac otišao pored gola. Nastavili su Austrijanci vršiti pritisak kada je u 51. minuti Arnautović imao sjajnu priliku izjednačiti, ali je njegov udarac blokirao Gunok, a onda je samo dvije minute kasnije Laimer ušao u jedanaesterac, no lopta je otišla pored gola. Definitivno se Austrija razbudila u drugom dijelu, Arnautović je do nove prilike došao i u 55. minuti, ali se ipak radilo o zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demiral povećao vodstvo Turske

Austrijska dominacija nije pomrsila turske planove. Demiral je u 60. minuti ponovio slučaj iz prethodnog dijela, sjajno je dočekao loptu iz kornera, nadskočio obranu Austrije i glavom zatresao mrežu Petza. Odgovorila je Austrija samo šest minuta nakon kada smanjuje razliku golom Gregoritscha i dolazi do 2-1. Mogli su Turci povećati razliku u 72. minuti kada je Yilmaz odlično ubacio u sredinu, ali nikog od njegovih suigrača nije bilo ni blizu. Samo tri minute kasnije sjajno je Grillitsch raspuca s ruba šesnaesterca, ali je Gunok tu loptu bez problema obranio. Opet je vladala dominacija Austrije kada je u 84. minuti Baumgartner bio najviši u skoku, ali je njegov udarac išao pokraj gola.

Ne zna se tko je bio razigraniji pred sam kraj utakmice, obje su momčadi kreirale itekakve šanse, ali bez golova. Austrija je očajnički htjela do pogotka u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali je turska obrana to očistila. Samo dvije minute kasnije uzvratila je Turska kontrom kad je Yilmaz mogao povećati vodstvo, ali je Petz to obranio. Junački su se držali Turci do samog kraja kada je nakon zvižduka suca uslijedilo veliko slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo