'TEHNIČKI VRLO JAKI' / Albancima jedan od najboljih igrača upitan za Hrvatsku: Njihov izbornik hvali Vatrene

Image
Foto: Profimedia

'Za nas je ova utakmica sada odlučujuća. Moramo ostvariti pozitivan rezultat'

17.6.2024.
11:30
Profimedia
VOYO logo

Premda su hrvatski i albanski navijači odnijeli pobjedu na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu i Westfalena u Dortmundu, nogometaši tih dviju zemalja porazima su otvorili EURO.

Image
ŽALIT ĆE SE /

Albanci se našli pod paljbom UEFA-e: Poznato je zašto se pokreće disciplinski postupak

Image
ŽALIT ĆE SE /

Albanci se našli pod paljbom UEFA-e: Poznato je zašto se pokreće disciplinski postupak

Hrvatska je izgubila s 0-3 od Španjolske, a Albanija od Italije s 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za oba sastava srijeda će biti možda i posljednja prilika za ostanak u igri za prolaz.

Albanija je u kvalifikacijama bila iznenađujući pobjednik skupine F ispred Češke i Poljske koje su također, izborile EURO. Dobila je četiri od osam utakmica, uz tri remija i samo jedan poraz, izgubivši od Poljske u Varšavi u prvoj utakmici u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanci su do sada samo jednom sudjelovali na kontinentalnoj smotri, 2016. u Francuskoj gdje su bili treći u skupini A. Pobijedili su Rumunjsku s 1-0, te upisali poraze od Francuske (0-2) i Švicarske (0-1). Na koncu im tri boda nisu bila dovoljna za prolaz zbog negativne razlike pogodaka.

EURO u Njemačkoj otvorili su 1-2 porazom od Azzurra premda su poveli golom Nedima Bajramija u 22. sekundi što je najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe'

"Imali smo malu tremu u debiju, nije nam bilo lako, ovo je tek drugo Europsko prvenstvo, nova smo ekipa. Nismo loše prošli protiv Italije, ostali smo u igri do kraja", kazao je albanski izbornik Sylvinho.

"Što očekujem od sljedeće utakmice? Hrvatska je tehnički vrlo jaka, za nas je ova utakmica sada odlučujuća. Moramo ostvariti pozitivan rezultat", dodao je brazilski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem idućem suparniku, protiv kojeg Vatreni još nisu igrali, u susretu protiv Italije se ozlijedio krilni igrač Jasir Asani.

Igrač korejskog Gwangjua je ozlijedio gležanj i propustio je zadnji trening. Asani je jedan od Sylvinhovih nedodirljivih, koji je vjerovao krilnom napadaču iako se ove godine nije previše naigrao za svoj klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asani je u utakmici protiv Italije odigrao 68 minuta, zabilježivši 22 dodira lopte, uz sedam točnih dodavanja iz devet pokušaja, prema podacima SOFASCORE-a.

"Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe. Moramo se boriti za svaku loptu, za svaki poen. Znamo da je Hrvatska teška momčad i neće biti lako", istaknuo je Bajrami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo