OŠTRA SUSPENZIJA / Eto'ou povećana drakonska kazna

Image
Foto: Wikipedia

Kamerun je u petak suspendirao kapetana kamerunske nogometne reprezentacije Samuela Eto'oa na 15 utakmica, a njegovog zamjenika Eyonga Enoha na dvije utakmice jer su nagovorili suigrače da ne putuju u Alžir prošli mjesec na prijateljsku utakmicu.

17.12.2011.
11:15
Wikipedia
VOYO logo

Nogometni savez Kameruna povećao je kaznu Samuelu Eto'ou na 15 utakmica jer je nagovorio suigrače da ne putuju na prijateljsku utakmicu protiv Alžira.

"Samuel Eto'o, u svojoj ulozi kapetana, nagovorio je suigrače da odbiju putovati u Alžir", stoji u priopćenju Kamerunskog nogometnog saveza.

"Disciplinsko vijeće je zato odlučilo suspendirati ga na 15 utakmica reprezentacije", dodaje se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama.

Kamerunski nogometaši su, tvrdeći da nisu plaćeni za svoj nastup na turniru četiri nacije u Maroku, stupili u štrajk u studenom te su tako izazvali otkazivanje prijateljske utakmice s Alžirom.

Savez tvrdi da 30-godišnji Eto'o, četiri puta izabran za nogometaša godine u Africi, nije mogao objasniti zašto se njegovi suigrači nisu vratili u reprezentaciju nakon što su im Alžir i kamerunsko ministarstvo sporta ponudili rješenje krize. Alžirski nogometni savez je kamerunskoj reprezentaciji ponudio 30.000 eura ako dođu na prijateljsku utakmicu, a ministarstvo je dalo 29.800 dolara za reprezentaciju dan prije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo