Lider sigurnosti / Elektronikom protiv sudara

Image
Foto: volvo

Volvo S60 i XC60 dobili su vrhunske ocjene u novom testu sustava za zaštitu kod frontalnih sudara.

29.9.2013.
12:00
volvo
VOYO logo

Liderska pozicija Volva na području automobilske sigurnosti ponovno je dobila priznanje - i to novim testnim programom američkog Osiguravajućeg instituta za sigurnost prometa (IIHS). Ovaj je institut, naime, proveo provjeru sustava koji pomažu kod prevencije frontalnih sudara. Oba testirana Volvo modela S60 i XC60 osvojili su najveću moguću ocjenu – izvrstan - uz opasku da jedino Volvo od svih 74 testiranih vozila nudi standardno ugrađen City Safety sustav zaštite od sudara.

Novi IIHS-ov test sustava za prevenciju sudara bit će inkorporiran u 2014 Top Safety Pick nagradu ovog renomiranog instituta. Test uključuje nalet na vozilo koje vozi ispred pri brzinama od 20 km/h i 40 km/h, a dodatni se bodovi daju vozilima koja posjeduju upozorenje na frontalni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volvo S60 i XC60 opremljeni City Safety sustavom (s automatskim kočenjem pri nižoj brzini kretanja) i Collision Warning with Full Auto Brake sustavom (upozorenja na udarac s opcijom automatskog kočenja), te Pedestrian Detection sustavom (otkrivanja pješaka) su među sedam modela koji su u novom testu dobili ocjenu „izvrstan“.

City Safety sustav zaštite od prednjih sudara pri nižim brzinama dio je standardne opreme svih Volvo modela na svim tržištima diljem svijeta. Većina Volvo modela je također dostupna s vrhunskom tehnologijom koja otkriva, upozorava i automatski koči u slučaju naleta na vozilo, pješake ili bicikliste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volvo je dosad prodao preko milijun automobila opremljenih sustavima automatskog kočenja, a kompanija će nastaviti sa svojim pionirskim radom te unapređivati sustave detekcije kako bi mogli i noću prepoznavati pješake i bicikliste, ali i životinje.

Prednosti inovativne City Safety tehnologije, dokumentirane su u ranijim IIHS/HLDI (Highway Loss Data Institute) izvještajima koji su naveli smanjenje broja frontalnih naleta na vozilo ispred do 20 posto. Podaci švedske osiguravaće kuće If pokazuju sličan postotak smanjenja broja frontalnih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IIHS studija za model Volvo XC60 pokazuje da City Safety sustav smanjuje broj tjelesnih ozljeda za 33 posto, dok su odštetni zahtjevi za nadoknadu štete na tim vozilima smanjeni za 15 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo