Eksplozija hrvatskih boraca: Pale nove medalje!

6.5.2011.
20:34
VOYO logo

Brončanima u Europi postali su Mirna Šenjug (kate), Pero Vučić (+87 kg), Ana Marija Čelan (+68 kg) i Ivona Tubić (68 kg).

Šenjug je osvojila šestu uzastopnu europsku medalju, a trima zlatima pridodala je i treću broncu. U polufinalu je nezasluženo izgubila od Španjolke Abello (2:3), a potom je, tako ona sama kaže, nezasluženo pobijedila Talijanku Batagliu (3:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sam s ovakvom izvedbom dobila Talijanku, onda sam trebala biti u finalu. Žao mi je Bataglie, sva je u suzama, no suci kao da su mi kompenzirali ono što su izglasali u polufinalu", kazala je 28-godišnja šefica kontrolinga u Varaždinskoj banci.

Svoje treće europsko odličje osvojila je Ana Marija Čelan i to taktikom "Vaha-Vaha", pobjeđujući sa 1:0 čak tri puta. Čelan je dvije borbe dobila u posljednjim sekundama (1:0), a jednu u produžetku (2:1). Htjela je pripetavati i u četvrtfinalu, ali je protiv Čehinje Krejcove (0:2) napravila veliku pogrešku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim pritisak, volim isprovocirati suparnicu. Nažalost, čula sam sirenu s drugog borilišta misleći da je kraj moje borbe, stala sam i Čehinja je poentirala deset sekundi prije kraja".

Za svoju prvu europsku medalju teškaš Pero Vučić doslovce je krvario. U četvrtfinalu mu je bubnjić razbio Crnogorac Cecunjanin, zbog čega je isti dan završio i u bolnici pa se u polufinalu nije uspio suprotstaviti dvostrukom europskom prvaku Nijemcu Horneu. No, onda je u repasažu nadjačao Nizozemca Shepparda (5:3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječka maturantica Ivona Tubić je do bronce morala u repasaži pobijediti triput. Bivša juniorska svjetska prvakinja velika je perspektiva što je potvrdila uvjerljivom pobjedom u borbi za broncu protiv Slovakinje Višnovske (4:0).

Vezani članci:

arti-201105030128006 arti-201105040452006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo