osvrt na prvenstvo / Džomba za RTL: 'Zadovoljili smo, ali treba nam ulaganje u sustav jer bez toga nema napretka'

Kao i većina stručnjaka, i Džomba ističe kako su obrana i vratari najveći dobici ovog turnira, dok je najviše razočarao naš napad

26.1.2019.
15:51
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras utakmicom protiv Švedske za 5. mjesto završava svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. 

Uoči susreta smo popričali s bivšim reprezentativacem Mirzom Džombom, koji seosvrnuo se na nastup Hrvatske na ovom turniru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako moram podvući neku crtu, rekao bih da smo zadovoljili, odradili smo ono najbitnije i produžili kontinuitet uspjeha na velikim natjecanjima. Izborili smo kvalifikacije za Olimpijadu što nam je i bilo jako važno. Nažalost, ponovilo nam se ono što nam se događa na zadnjih nekoliko prvenstava. Imali smo taj kiks, taj jedan loš dan zbog kojeg smo ostali bez borbe za medalju."

Kao i većina stručnjaka, i Džomba ističe kako su obrana i vratari najveći dobici ovog turnira, dok je najviše razočarao naš napad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim Brazila, smatram da smo prikazali rukomet kojim smo zaslužili ući u najbolje četiri ekipe na SP-u. Činjenica je da smo dobili Šegu i kvalitetnu 5-1 obranu koja nas je nosila cijelo prvenstvo, i taj rezultat je stigao na temelju naše obrane. Također, dobili smo četiri mlada igrača na poziciji lijevog krila, desnog vanjskog, pivota i golmana. Nažalost, ključnu stvar nismo riješili a to je naš napad, u kojem se definitivno moramo bolje organizirati u budućnosti i poraditi na vanjskoj liniji kako bi imali tečniji napad." 

Mirza na kraju podvlači - Hrvatskoj je potreban organiziraniji sustav i veća ulaganja u klupski rukomet ukoliko želimo nastaviti kontinuitet uspjeha na velikim natjecanjima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo u kakvom je stanju Hrvatska, taj naš rukometni bazen je sve manji i bez ulaganja u ono osnovno, a to su klubovi, nema napretka. Treba nam sustav, a sustav u Hrvatskoj praktički ne postoji. Igrači kad dođu do pet nastupa na prvu ekipu, preko Youtubea se prodaju van za 1.000 eura, tako nam odlaze mladi i nedorečeni igrači kojima bi puno pametnije bilo da se ovdje školuju i da s 22, 23 godine odu u inozemstvo. Nažalost, tako stvari funkcioniraju i igrače ne možemo kriviti."

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo