rezime sp-a / Džomba za RTL: 'Dobili smo puno toga, jednog dana će nam se sve vratiti'

Červar i društvo iz Danske su se vratili šesti na svijetu, a Mirza Džomba za RTL je ocijenio nastup naše reprezentacije na SP-u

28.1.2019.
19:27
VOYO logo

"Hrvatska zaslužuje puno više, što ćemo vidjeti na Europskom prvenstvu", rekao je za RTL Mirza Džomba i osvrnuo se na proteklo Svjetsko prvenstvo.

Červar i društvo iz Danske su se vratili šesti na svijetu. Nakon Španjolske - euforija, nakon Brazila - razočaranje, nakon Njemačke - gorčina. Sve to završava bezbolnim porazom od Švedske. Prvenstvo nije bilo lako gledati ni navijačima, ni bivšim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igra je bila dobra, samo šesto mjesto meni nije mjerilo. Ja mislim da mi zaslužujemo i da će se jedno prvenstvo konačno otvoriti i da neće biti ozljeda", rekao je bivši reprezentativac Mirza Džomba. 

Šut nam je među boljima na Svjetskom prvenstvu, s 34 gola s krila, Hrvatska parira Norveškoj i Danskoj. Vratari su treći po postotku obrana, a Hrvatska ima najbolju realizaciju kontri - 89 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan vratarski tandem i dobra obrana najveći su dobici ovoga turnira. Marin Šego prometnuo se u novoga nacionalnog junaka, a puno je toga još Hrvatska dobila za budućnost.

"Dobili smo na poziciji lijevog krila, dobili smo Mandića koji se vhunski nadounuje s Duvnjakom u 5-1 obrani. Dobili smo Šipića ako se bude razvijao kako treba, to nam je budući možda najbolji pivot na svijetu. Dobili smo Vrankovića koji se pokazao da odlično reagira", dodao je Džomba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ova reprezentacija ima i velikih nedostataka.

"Loš protok lopte u napadu, na dvije ključne pozicije, srednjem i lijevom vanjskom već zadnjih par prvenstava igramo sa srednjacima. Treba nam razoran bek šuter koji će moći okupirat tu dvojku da raširimo zonu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je posla napravljeno, ali za popravke uvijek ima mjesta. I to već u travnju na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Hrvatska će tad otputovati u Beograd na megdan Srbiji. 

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo