Džajin jubilej (VIDEO)

Pola veka od debija Dragana Džajića za Crvenu zvezdu

8.6.2013.
18:52
VOYO logo

Najbolji srpski fudbaler svih vremena Dragan Džajić debitovao je za Crvenu zvezdu na današnji dan pre 50 godina.

Legendarni levokrilni igrač je crveno-bel dres prvi put obukao sa 17 godina i osam dana, na utakmici protiv podgoričke Budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džajić je za Zvezdu odigrao 590 utakmica i postigao 287 golova u dva boravka, od 1963. do 1975. i nakon povratka iz francuske Bastije, 1977. godine.

- Trener Miša Pavić je odlučio da mi kao talentovanom igraču iz omladinske škole ukaže šansu. Nismo pobedili, utakmica je završena bez golova, ali sam ostavio dobar utisak i od tada postao nezamenljiv - prisetio se Džajić za Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duel između Zvezde i Budućnosti odigran je na Staroj Karaburmi, pošto stadion u Ljutice Bogdana nije bio završen.

- JNA je tada bio zauzet zbog sleta povodom Dana mladosti. Sećam se da sam bio presrećan, pogotovo kada su mi rekli da idem na pripreme za sledeću sezonu. Zbog toga sam izostao iz omladinske reprezentacije, ali sam kao najmlađi igrač lige izborio mesto u timu i već naredne godine smo ovojili duplu krunu - naveo je Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 85 utakmica i postigao 23. gola. Debitovao je protiv Rumunije 1964, a oprostio se 1978. godine protiv Argentine na Marakani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva mandata obavljao je i funkciju predsednika kluba, koju je napustio 2004. godine posle poraza od Zenita u Kupu UEFA.

Na tu funkciju vratio se pre šest meseci, nakon što je ostvario veliku pobedu van terena, pošto je oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja, zbog čega je 2008. godine bio i uhapšen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo