Džajić novi predsednik Crvene zvezde

Crveno-beli i definitivno dobili novog-starog prvog čoveka kluba

19.12.2012.
13:07
VOYO logo

Predsednik Izborne komisije fudbalskog kluba Crvena zvezda Matija Radojičić saopštio je danas da je Dragan Džajić izabran za predsednika kluba jer je, kao jedini kandidat, na izborima dobio 98,25 odsto glasova.

On je na pres konferenciji rekao da je od 7.669 članova koji imaju pravo glasa glasalo 1.824, a Džajić je dobio 1.792 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Lično sam izuzetno zadovoljan izlaznošću s obzirom na sve prateće okolnosti. Pre svega mislim na to što je postojao samo jedan kandidat i što je bilo jasno da je i jedan glas dovoljan za izbor. Takođe, bili su u pitanju radni dani i za razliku od prethodnih izbora glasalo se samo u Beogradu. Mnogo je važnije što je Džajić dobio toliku podršku - rekao je Radojičić.

Portparol kluba Marko Nikolovski najavio je da će u subotu, 22. decembra, biti održana skupština kluba koja će verifikovati Džajićev izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Želja novog predsednika Džajića je da do okončanja skupštine ne daje izjave medijima - napomenuo je Nikolovski.

Na subotnjoj sednici Skupštine Džajić će izložiti svoj predsednički program i plan rada, a predstaviće i svoje najbliže saradnike, novog sportskog direktora Zorana Stojadinovića, kao i novi Upravni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džajić je gotovo celu igračku karijeru proveo u Crvenoj zvezdi, a prethodno je predsedničku funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine. Pre toga bio je sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i sveta.

Novi prvi čovek crveno-belih nedavno je izabran za predsednika Radne grupe Crvene zvezde zadužene za finansijski i sportski oporavak kluba, a po imenovanju na to mesto predsednik Srbije Tomislav Nikolić ga je abolirao, nakon što se u Višem sudu u Beogradu protiv njega i njegovih saradnika vodio postupak zbog optužbi da su prisvojili oko osam miliona evra od transfera fudbalera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo