Džajić: Naša šansa je opterećenje Hrvata

Predsednik Crvene zvezde veruje da će "vatreni" izgoreti na Maksimiru

21.3.2013.
13:11
VOYO logo

Povodom predstojećeg kvalifikacionog meča između Hrvatske i Srbije legendarni Dragan Džajić izjavio je da "orlovi" nemaju čega da se plaše na Maksimiru, jer je pritisak na strani Hrvata.

- Hiljade utakmica sam kao igrač i fudbalski radnik preturio preko glave i mislim da je opterećenje na strani Hrvata. Sama činjenica da su blagi favoriti jer se igra na "Maksimiru", kao i zbog toga što imaju dobre igrače, već predstavlja opterećenje - smatra Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik Crvene zvezde uverava da se zapaljiva atmosfera sa tribina neće preneti na teren i da može da škodi samo domaćinu.

- Očigledno da je euforija izraženija u Hrvatskoj, mi možda ne osećamo utakmicu na isti način jer se igra u Zagrebu. Verovatno će pred revanš biti obrnuto, ali sada naša reprezentacija nema čega da se plaši. Sve što se dešava poslednjih dana u vezi sa utakmicom uglavnom je stvoreno medijski. Na terenu će sve biti u redu, samo da suđenje bude dobro i igrači neće napraviti nikakav problem. Naša šansa je upravo pritisak koji na leđima nose Hrvati. Oni mogu da podlegnu tome i da sagore na "Maksimiru", pogotovo zato što igraju protiv Srbije, jer bi u ovom trenutku lakše bilo da za rivala imaju Italiju ili Francusku. Sve to samo zbog pritiska javnosti i to treba da bude naš adut - rekao je Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju da je opšti utisak kako kvalitet igrača naginje na stranu Hrvata, te da oni imaju iskustvo i veće zvezde, Džajić podiže obrvu i – kontrira.

- Imamo i mi zvezde! Ivanović, Subotić, Kolarov... Sve su to veliki asovi, a uz njih smatram da imamo i talentovane mlade igrače i da mogu da se dobro slože i da naprave uspeh. Ne mislim na ovaj trenutak, ipak smo mi već izgubili šest bodova u odnosu na direktne rivale, ali bez obzira na to, u ovoj utakmici igrači imaju jednu posebnu obavezu i odgovornost, koja nema veze s bodovima. Ne samo zato što se igra protiv Hrvatske, jer je taj meč možda poseban zbog nekih stvari koje su se desile pre toliko godina. Ali igranje za reprezentaciju, za svoju državu, narod... To su situacije kada mora da se odigra najbolje što se može. To je za mene bilo normalno i kad sam bio igrač - zaključio je predsednik crvene zvezde u intervjuu za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo