Hrvatice ostvarile dosad nezabilježen uspjeh u svijetu!

28.5.2014.
11:08
VOYO logo

Vrajić je pobijedila s drugim rezultatom u svijetu ove godine (7:51), a Jurišić osvojila drugo mjesto s petim svjetskim rezultatom 8:13. Sjajna je bila i Antonija Orlić (AK Sljeme) koja je s rezultatom 9:02 osvojila šesto mjesto. Treća je bila Slovenka Neža Mravlje, kći nekada najboljeg svjetskog ultraša Dušana Mravljea, pobjednika i rekordera mnogih poznatih ultramaratona (Sydney – Melbourne, TransAmerica...).

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je trostruki svjetski prvak Talijan Giorgio Calcaterra (7:05).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka ultramaratonki ove je godina bila iznimno jaka, najjača u posljednjih deset godina na ovoj stazi, s čak pet djevojaka na startu koje su imale rezultat ispod 9 sati. To je ujedno najjača svjetska ženska 'stotka' održana u posljednje dvije godine, ne računajući svjetsko prvenstvo.

Passatore je ultraški El Classico! Najstarija, najpoznatija, najmasovnija, najteža i najjača svjetska 'stotka'. Ovo je bilo 42. izdanje s preko 2000 sudionika, s najboljim rezultatima na svijetu u ovoj sezoni, a do sada je u 2014. održano 80 utrka na toj distanci. Staza spaja pokrajine Toscanu i Romagnu s jedne na drugu stranu Apenina, s ukupnom visinskom razlikom od 1930 metara, što znači da se od glavnog trga u Firenzi, gdje je start, do cilja u gradiću Faenzi treba pretrčati preko dvije visine Sljemena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S rezultatima s Passatorea, ostvarenima na zahtjevnoj stazi i uz vrlo toplo vrijeme, čak su četiri hrvatske trkačice trenutačno na svjetskoj rang-listi unutar prvih 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo