CRO MTB TEAM / Dvojica Hrvata u osvajanju Himalaje na dva kotača dan uoči kraja utrke: 'Jako smo zadovoljni'

Image
Foto: CRO MTB Team

Naučili smo više cijeniti život i ono što imamo, poručili su Milo Pilski i Davor Ružić

2.10.2019.
16:47
CRO MTB Team
VOYO logo

''Ako sve bude u redu, sutra završavamo zadnju etapu i jako smo zadovoljni s obzirom na to da smo u ukupnom poretku 3. tim'', kazali su za Vijesti.hr s Himalaja Milo Pilski i Davor Ružić, dvojica entuzijastičnih biciklista iz Zagreba, koji prvi iz Hrvatske sudjeluju na najtežem brdsko biciklističkom natjecanju na svijetu "HERO MTB HIMALAYA MTB 2019". 

Image

Dvojica Hrvata u osvajanju Himalaje na dva kotača dan uoči kraja utrke: 'Jako smo zadovoljni'

Image

Dvojica Hrvata u osvajanju Himalaje na dva kotača dan uoči kraja utrke: 'Jako smo zadovoljni'

Cilj je, kao što smo već pisali prateći dvojac na pripremama, u devet dana po zahtjevnom terenu prijeći osam etapa dugačkih 60 do 80 kilometara, a najveća nadmorska visina na kojoj se vozi je 3500 metara. U avanturu su krenuli 25. rujna i nastupaju kao CRO MTB TEAM, a sada se utrka bliži kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milo Pilski, 30-godišnji inženjer strojarstva, i 38-godišnji Davor Ružić su dugogodišnji biciklisti koji su vozili gotovo sve brdske utrke u Hrvatskoj, a voze i po Sloveniji, Italiji i Austriji. Podsjetimo, Pilski je višestruki državni prvak, a na postolju mu se redovito pridruži i Ružić.

Pilski se u biciklizam kao sport se zaljubio s nekih 15 godina kada je odvozio svoju prvu MTB utrku u Samoboru, no biciklizmom se bavi profesionalno tek nekoliko posljednjih godina. Ružić se dugi niz godina bavio ronjenjem i podvodnim ribolovom, a u biciklizmu je tek tri godine, no čest je gost na postoljima u brojnim utrkama i brzo napreduje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potajno ostvarenje sna, kako su nam bili kazali i prije nekoliko mjeseci, bilo bi kada bi utrku završili na nekom od postolja. A riječ je o zaista zahtjevnom natjecanju, naime, prošle godine utrku je vozilo 200 avanturista iz cijelog svijeta, a 2010. njih 140, no kroz cilj ih je prošlo samo 40.

Momcima je, kažu sada, najteže pala ''neočekivana hladnoća uz neprestanu kišu i blato'', a pripremama su ''polovično zadovoljni'' s obzirom na to da se nisu imali prilike pripremiti na ove nadmorske visine pa su imali problema s privikavanjem.

Iako je riječ o izazovnom natjecanju nakon kojega ostaje vrijedno iskustvo, ono se proteže i dalje od samo uspješno završene utrke u sportskom kontekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naučili smo više cijeniti život i ono što imamo s obzirom na to da smo tijekom natjecanja vidjeli gdje i u kakvim sve uvjetima lokalno stanovništvo živi'', kazali su nam Pilski i Ružić, koji što se budućih planova tiče samo kratko kažu: ''Trenutno nemamo ništa na umu osim dobrog odmora nakon ove iscrpljujuće utrke''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo