kvalifikacije za A1 ligu / Dugo je Šibenik čekao ovakvu utakmicu: Partizan će 'zapaliti' Crnicu, najavljen i dolazak Funcuta

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Marko Prpic/PIXSELL

Od 20 sati Šibenik će protiv Partizana na svom terenu igrati prvi kvalifikacijski dvoboj za A1 ligu

22.3.2019.
9:16
Dusko Jaramaz/Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Večeras će se na šibenskom bazenu Crnica tražiti ne stolica više, jer njih slobodnih definitivno neće biti, nego bilo kakav prostor za promatranje i uživanje u onome što će se događati u vodi od 20 sati.

Tada će je zapjeniti vaterpolisti Solarisa i Partizana, a ulog je velik - sudjelovanje u elitnom rangu Regionalne lige sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo šibenski vaterpolo nije iščekivao ovakvu utakmicu, pa i ne samo vaterpolo ako znamo da nogometaši odavno više nisu "in", a sve su manje i košarkaši. U modi su sada vaterpolisti koji su kao drugoplasirani završili u drugoj ligi i u dvije će utakmice s Beograđanima tražiti promociju. U tome će im pomoći i Funcuti koji će užariti atmosferu, najavljeno ih je oko 150.

50:50

"Mislim da od one utakmice s kotorskim Primorcem od prije desetak godina, koja je odlučivala o četvrtfinalu Lige prvaka, nije vladala ovakva atmosfera. Tribine će biti pune, svaka rupa bit će popunjena. Bit će jako bučno i vjerujem da ćemo se znati nositi s tim pritiskom, da ćemo iskoristiti taj vjetar u leđa koji će nam dati naši navijači. Njima svakako neće bit lako igrati u takvoj atmosferi", najavio je prvi dvoboj kapetan SunčanihAndrija Vlahović, a prenio Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, još na početku tjedna na medijskoj konferenciji u Solarisu su već pričali o Partizanu kao protivniku premda se tek moralo odigrati posljednje kolo u kojemu je postojala mogućnost promjene poretka, no nitko nije vjerovao ionako da partizanovci mogu pobijediti Jadran na Poljudu, najmanje oni sami najavivši prije utakmice duži "ostanak na moru". A bilo je i velikih upitnika hoće li uopće i moći doputovati.

"Rekao bih da je omjer između nas 50:50. Oni imaju iskustvo više igranja u A1 ligi, međutim, u Crnici nitko nije favorit osim naših euroligaša, Partizan je mlada momčad koja gaji klasičan srpski stil igre. Moramo biti spremni na agresiju, pa čak i udaranje. Ali, trebamo se znati nositi s tim pritiskom. Svi smo spremni, željni igre, a motiv od ulaska u viši rang i igranja s Partizanom ne možemo ni zamisliti. Iskreno, volio bih da revanš igramo u svom bazenu. No, u prvoj utakmici ne razmišljamo o nekakvom "nabijanju" razlike. Najvažnije je pobijediti i s prednošću otići u Beograd", sumirao je vođa domaće ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan se posljednjih godina kvalitativno stropoštao, a nove vijesti govore da je dužan više od tri milijuna eura i ruku spasa može mu pružiti jedino država. No sve će se to zaboraviti kada krene utakmica u kojoj, s obzirom na viđeno ove sezone, Solaris može gajiti nešto veći optimizam.

"Nama je važno što u utakmicu ulazimo bez straha i treme. Znamo da u gradu vlada euforija oko utakmice. Pokušavamo se isključiti, ali uvijek neki glas dođe do nas. No, nema veze, za ovakve utakmice živimo i treniramo", istaknuo je Kristijan Lipar. Zagrepčanin u šibenskim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo