DTSM I BOYSI BURNO REAGIRALI NA NAJAVU EMISIJE OTVORENO: / 'Oštro osuđujemo pokušaje revitaliziranja zločina nad Dinamom'

Image
Foto: PIXSELL
16.3.2021.
20:50
PIXSELL
VOYO logo

Udruga 'Dinamo to smo mi' burno je reagirala na najavu HRT-ove emisije otvoreno na temu presude braći Mamić u kojoj će se raspravljati i o optužbama koje je bivši šef Dinama uputio prema predsjedniku Vrhovnoga suda Đuri Sessi i još nekolicini sudaca. Naime, u najavi emisije je navedeno kako će u studiju biti Krešimir Antolić, Marko Šivak, Veljko Miljević i Željko Žganjer. No, nakon žestokog priopćenja DTMS-a pozvan je na koncu u predsjednik te udruge Juraj Čošić.

A ovo je priopćenje nakon kojeg su s HRT-a reagirali i pozvali ga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao članovi Dinama oštro osuđujemo pokušaje urednika HRT Otvoreno Damir Smrtića i Denisa Latina da revitaliziraju zločin nad Dinamom. Prvo, sramotno je ovakvo pitanje koje se tiče dokazane pljačke i pokušava očistiti obraz bjegunca od pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo, kao javni servis HRT Vijesti bi trebao težiti objektivnosti, a ne u zadnji čas na popis gostiju uvrstiti člana Uprave Dinama koja je do zadnjeg štitila interese lopova u Dinamu, a ne samog kluba i kojeg tek čekaju prijave za druga izvlačenja novca iz kluba, a istodobno ignorirati predstavnike članova i navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skrivanja iza teza da oni kao urednici obrađuju budućnost funkcioniranja Dinama, a da se ne daje prilika onima koji su na sve ovo upozoravali loš je pokušaj spina.

Pozivamo sve članove Dinama da pošalju na e-mail adrese korisnici@hrt.hr, damir.smrtic@hrt.hr i denis.latin@hrt.hr i upitaju jesu li im odvjetnik Veljko Miljević i Krešimir Antolić uvjetovali dolazak u emisiju s time da se ne pozivaju članovi Udruge DTSM, kao i ima li veze ovakav sastav u studiju s činjenicom da je bliska prijateljica Damira Smrtića nekadašnja savjetnica predsjednice i bivša novinarka Mirjana Hrga koja je sve šokirala svojim nedavnim stavom." Nakon toga ekspresno je u emisiju pozvan predsjednik udruge DTMS Juraj Čošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim DTMS-a, putem Facebooka oglasili su se i Boysi. Njih je posebno zasmetalo pitanje HRT-a gledateljima: 'Pitamo vas: Je li Zdravko Mamić više naštetio Dinamu ili mu donio korist?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vama i vašim kolegama, urednicima i vlasnicima je donio samo korist. Zadnji ološu, sliko i priliko moralne kataklizme hrvatskog društva. Hoće li hrvatsko "novinarstvo" preživjeti bez svog idola, sponzora i glavnog medijskog klauna u državi, to je pravo pitanje", glasi odgovor Boysa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo