MAMIĆ 'UMIRE MUŠKI' / 'Drugi put ću nekoga uhvatiti za vrat!'

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić u petak je na konferenciji za novinare javno kritizirao igrače zbog nedostatka zalaganja, te ih je pozvao da u predstojeće dvije utakmice protiv Cibalije i Lyona "poginu muški". Također, pozvao je Eduardova odvjetnika da prestane putem medija vršiti pritisak na sudstvo.

2.12.2011.
15:45
VOYO logo

Izvršni predsjednik Dinama ZdravkoMamić 'počastio' je javnost još jednom konferencijom za novinare, na kojoj nije nedostajalo kritika, pa čak ni prijetnji.

"U proteklih sedam godina donio sam klubu 200 milijuna eura, a zadnje tri godine dolazim na posao kao da idem na prinudni rad. Kod igrača vidim nedostatak vatre i strasti da se bore za svoj klub. Ne želim izdvojiti nikoga, ali zna se tko nije dao maksimum. Stružni stožer daje svoj maksimum, Jurčić 24 sata razmišlja samo o Dinamu, a igrači koji imaju plaće u milijunima kuna nemaju adekvatan odnos prema klubu. Protiv Cibalije i protiv Lyona moramo poginuti muški, pa makar izgubili", izjavio je Mamić.

Prvi čovjek Dinama priznao je da ima i nekih objektivnih razloga zašto igrači ne daju svoj maksimum, a jedan od njih su navijači.

"Kad me je na školskom natjecanju u skoku dalj gledala cura iz 7.C ja sam skočio dva metra više od svojih mogućnosti. Naši igrači žele da ih publika bodri, ali kada te oni vrijeđaju počneš razmišljati o tome da što prije odeš iz kluba. Kritiziraju me što ulazim u svlačionicu, ali ja sam na to prisiljen da bih spasio egzistenciju kluba. Moguće je da sljedeći puta kad uđem u svlačionicu nekoga primim za vrat kao što sam to jednom napravio Varaždinu", kazao je Mamić.

Mamić se još jednom osvrnuo na slučaj sa Eduardom da Silvom, koji ga je optužio za lihvarske ugovore i robovlasnički odnos. Mamić je ponovio da je ugovor sa Eduardom privatno ulaganje, te da nema veze sa menadžerskim ugovorom, da su ga radili stručnjaci, da je ovjeren sukladno zakonu, te da je napravljen na hrvatskom i portugalskom jeziku, i da time otpada argument da ga Eduardo nije razumio.

"Sve prepuštam pravosuđu, jer je Hrvatska pravna država. Eduardov odvjetnik putem medija vrši pritisak na sudstvo, i time nanosi štetu i meni i Dinamu. Stoga, molim ga da se suzdrži komentara. Meni bi po ugovoru na temelju njegovih primanja u Arsenalu i Šahtaru trebalo pripasti 20 milijuna eura. No, ja to ne tražim, želim svojih milijun eura koje sam uložio u njega", zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo