PREKID UTAKMICE / Drogbu i suigrače od bijesne rulje spašavala policija

Image
Foto: AP

Kvalifikacijska utakmica za Afrički kup nacija između Senegala i Obale Bjelokosti prekinuta je kod rezultata 2:0 za goste nakon što je policija ubacila suzavac na stadion dok su tisuće senegalskih navijača palile baklje i bacali različite predmete nezadovoljni rezultatom.

14.10.2012.
13:36
AP
VOYO logo

Sudac je prekinuo utakmicu nakon 70. minute u trenutku kada je Yaya Toure izborio jedanaesterac za Obala Bjelokosti, a Didier Drogba  pogodio za 2:0 prednost gostiju.

Upravo je taj kazneni udarac izazvao revolt kod domaćih navijača te pokrenuo lavinu nasilja na tribinama. Na teren su počele letjeti baklje i kamenje, ponajviše prema gostujućim igračima. Obje reprezentacije su nakon toga u pratnji zaštitara izvedene sa stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Rezultat će vjerojatno biti registriran 2:0, ali za sada nema potvrde iz Afričke nogometne konfederacije. Ova pobjeda će tako odvesti Obalu Bjelokosti do završnice u Južnoafričkoj Republici u siječnju i eliminirati Senegal s obzirom da su Bjelokošćani prvu utakmicu igranu u Abidjanu prije mjesec dana dobili 4:2.

Inače, desetak osoba je ozlijeđeno u neredima, a stotine navijača Obale Bjelokosti su ispraćeni na travnjak gdje ih je čuvala policija dok su se istovremeno na ulicama okolo nastavljali sukobi senegalskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo