32. Buzetski dani / Drifteri se upisali u povijest

Image

Na brdskim utrkama u Hrvatskoj do sad se vidjelo svega i svačega. Vozili su se kartinzi, formule i motocikli s prikolicama, sve u svrhu promocije i kako bi se publici pružio razlog više da prisustvuju oktanskom spektaklu.

17.9.2013.
15:00
VOYO logo

Na brdskim utrkama bilo je i drifta, ali nikada na brdu nije nastupio netko od drifterskih natjecatelja. Od ove godine i to se promijenilo.

Miro Zrnčević Mrgud iz Links Teama i Marko Brkljačić iz TRT-a, drifteri su koji se natječu u Croatian Drift Challengeu već četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Buzetu su se na neki način upisali u povijest, skromno, ali nikako ne u tišini. Buzetska publika dobila je ono po što je došla – spektakl. Linksov Skyline navijači su pozdravili bakljadom i navijanjem.

Image

"Kako je bilo? Pet prolaza, pet setova guma. Brzo, opasno, atraktivno. To je to! Ovo je iznad svih očekivanja, nadam se da ćemo moći isto napraviti i sljedeće godine i da će nas biti više. Gušt je nemjerljiv, staza je odlična, a atmosfera se bolja ne može poželjeti!", rekao je Mrgud kad su se u nedjelju vozači spustili u boks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zaboravio da je lijevi zavoj nakon kuća i precijenio sam se. Pogodili smo ogradu, ništa strašno, ali dokazuje da drift na brdu nije baš mačji kašalj. Ali je zakon! Baš smo uživali", rekao je Marko Brkljačić koji je imao peh.

237 prijavljenih vozača - što natjecatelja što predvozača protutnjalo je Buzetskim brdom. Kiša koja je prijetila od jutra ipak nije pala, pa je čak i rekord staze bio ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR

Sve se poklopilo i buzetska je torta dobila šlag na vrhu – Hrvatska nakon 13 godina opet ima prvaka Europe na brdskim utrkama. Tomislav Muhvić iz Čabra pokorio je konkurenciju u svojoj klasi i odnio titulu.

Ukupni pobjednik utrke bio je Miloš Beneš iz Češke ispred Otokara Kramskog i Patrika Zajelsinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo