uzbudljiva subotnja nogometna večer / Dramatičan rasplet: Leko u 90. minuti odveo Lokose u Europu

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U posljednjoj minuti je u zadarskom kaznenom prostoru srušen igrač Lokomotive, a Jerko Leko realizirao je najstrožu kaznu za izjednačenje na 2-2

30.5.2015.
21:16
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

U dramatičnom raspletu posljednje tri utakmice 36. kola Prve HNL, Osijek je osigurao ostanak u prvoligaškom društvu, Lokomotiva u posljednjoj sekundi u Zadru izborila izlaz u Europu, a Istra 1961 će igrati protiv Sesveta u kvalifikacijama.

Osijek je pobjedom nad Slaven Belupom 3-2, zahvaljujući realiziranoj najstrožoj kazni u 87. minuti, izborio ostanak među prvoligašima. Delić je doveo goste iz Koprivnice u vodstvo već u 4. minuti, a za preokret u prvom poluvremenu pobrinu se Perošević pogocima u 18. i 38. minuti. Nakon pogotka Peričića u 75. minuti za 2-2, Osječani su opet bili gurnuti u kvalifikacije. No, isti je igrač u 86. minuti skrivio kazneni udarac, zaradio i isključenje zbog drugog žutog kartona, a strijelac pobjedničkog pogotka za domaću momčad bio je Vojnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je s uvjerljivih 4-0 nadigrao Istru 1961 zahvaljujući pogocima Bobana (42), Krovinovića (57), Štigleca (67) i Jurilja (87). Tako je sudbina Puljana bila u rukama Slavena. Da su Koprivničani izvukli bod u Gradskom vrtu, Istra bi bila osma i izbjegla kvalifikacije. No, to se nije dogodilo.

Zagreb je s druge strane čekao ishod utakmice u Stanovima. Sve do posljednje minute sučevog vremena Zadrani su vodili 2-1 zahvaljujući pogocima Krstanovića (40-11m) i Anića (57), nakon što su Lokosi poveli preko Marića (10). Time je Zadar gurao Zagreb u kvalifikacije Europske lige. No, u posljednjoj minuti je u zadarskom kaznenom prostoru srušen igrač Lokomotive, a Jerko Leko realizirao je najstrožu kaznu za izjednačenje na 2-2. Bod je Lokomotivi bio dovoljan za osvajanje 4. mjesta, jer je bolja u međusobnim dvobojima sa Zagrebom koji je također završio natjecanje s 46 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako smo dobili epilog uzbudljive subotnje nogometne večeri. Zadrani se nisu uspjeli od prvoligaškog društva oprostiti pobjedom. Istra 1961 će protiv Sesveta igrati kvalifikacijske utakmice za ostanak u elitnom hrvatskom nogometnom razredu, a Lokomotiva se pridružila Rijeci i Hajduku kao treći hrvatski predstavnik za sljedeću sezonu u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo