Kienast spriječio prolaz / Drama u Austriji - Dinamo bez Lige prvaka

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo je nevjerojatno dominirao kroz cijelu utakmicu te napravio sve da pobijede, no prokockali su svoju šansu za ulazak u Ligu prvaka nakon Kienastovog gola u zadnjim minutama, što je prekinulo slavlje "modrih"...

27.8.2013.
21:02
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dečki s Maksimira nažalost nisu uspjeli realizirati prolaz u Ligu prvaka bez obzira na sjajnu utakmicu koja je potpuno drugačije izgledala za razliku od one na domaćem terenu. Izgubili su rezultatom 2:3.

Sandomierski – Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić – Ademi – Soudani, Husejinović, Brozović Fernandes - Sammir su bili današnja kombinacija za borbu kako bi obistinili želje i ušli Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petoj minuti Šimunić je napravio grešku i zabio autogol. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Rogulj je bio s njim u skoku, a Joe je malo glavom skrenuo loptu i savladao svog vratara.

Gol za Dinamo u 33. minuti zabija Marcelo Brozović koji je primio loptu od Sammira na 18 metara te zadao udarac ispod grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinto je ubacio s desne strane i lopta se odbila do Sammira koji je dobacio Fernandesu, a on je tada iskoristio 43. minutu za dići Dinamo na 1:2. S iste pozicije kao minutu ranije je pogodio te ih je dijelio jedan gol od Lige prvaka. 

Vezni igrači su počeli šutirati po golu i tražili svaku priliku kako bi zatresli mrežu domaćeg vratara, no u 48. minuti je umalo došlo do izjednačenja kad je Suttner je ubacio s lijeve strane, a Jun sa šest metara promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti Beqiraj zabija za 1:3 kad je Pinto prošao s desne strane i ubacio u sredinu za njegov maestralni pogodak.

Kobno je postalo kad je u 82. minuti Grunwald glavom prebacio cijelu obranu Dinama. Lopta se odbijala u 16-ercu i došla na lijevu stranu za Hosinera koji je glavom prebacio na drugu stativu, a Kienast je tada zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam kraj utakmice Soudani dobiva crveni karton s klupe.

Dinamo je nevjerojatno dominirao kroz cijelu utakmicu te imao 63% posjeda lopte za razliku od Austrije i njihovih 37%. Imali su 16 udaraca i 11 lopti u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratili su se u 33. minuti kad je Brozović zabio gol, a nakon toga ogroman napor donosi zgoditak u 43. minuti golom Fernandesa.

Samo 12 minuta je trajalo slavlje i nada da Dinamo prolazi u Ligu prvaka nakon gola Beqiraja u 70. minuti, no sve se preokrenulo golom Austrije pred sam kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike