Drama pod vodom: Još jedno veliko slavlje Srbije!

Srpska vaterpolska reprezentacija novi je europski prvak. U velikom finalu EURO-a u Eindhovenu savladali su Crnu Goru 9:8 golom Vanje Udovičića 72 sekunde prije kraja.

29.1.2012.
17:53
VOYO logo

Srbi su se tako osvetili Crnogorcima za poraz u finalu EURO-a u Malagi 2008. godine i naslijedili Hrvate na europskom tronu. Srbi su bili zlatni i na Euru 2006. u Beogradu, a prije dvije godine u Zagrebu osvojili su broncu. Udovičić i Stefan Mitrović bili su najefikasniji igrači srpske reprezentacije s dva gola, dok je vratar Slobodan Soro obranio osam udaraca. Najefikasniji kod Crnogoraca bio je Aleksandar Radović s tri gola.

Mađarska reprezentacija osvojila je broncu na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Eindhovenu pobjedom nad Italijom 12:9. Do pobjede su u utakmici za treće mjesto stigli sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini koju su riješili čak 6:1 u svoju korist. Najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je Peter Biros sa šest golova i realizacijom od 66.7 %. Po dva su gola zabili Denes Varga i Gergely Kiss, dok je vratar Zoltan Szecsi skupio 13 obrana. S druge strane, u redovima aktualnih svjetskih prvaka po dva su gola zabili Christian Presciutti, Valentino Gallo i Alex Giorgetti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako je Sandro Sukno ostao je najbolji strijelac prvenstva s 24 pogotka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo